zaterdag 12 december 2015 (1)

Kersthapje

Bladerdeegsterretje met geitenkaas en gegrilde paprika

hap

Aan zo’n snel hapje gaan wij niet veel woorden vuilmaken: dit is echt zo simpel en snel klaar, en ‘t oogt toch mooi, niet?

 

voor 16 hapjes:

  • een vel bladerdeeg
  • een ‘stevige’ geitenkaas
  • een bokaal gegrilde paprika’s
  • basilicum

Verwarm de oven voor op 200° C. Steek vormpjes uit het bladerdeeg, en leg ze op een bakpapier op een bakplaat. Leg een blokje geitenkaas in het midden van de sterretjes, en drapeer er een reepje gegrilde paprika over. Versier met een gescheurd blaadje basilicum, een zwaai van de pepermolen, zet 15 minuten in de oven.

En natuurlijk kan je ook variëren met de garnering: kaas en hesp, gebakken ajuin, appeltjes en geitenkaas, mozzarella en kers(t)tomaatjes.

  • Marieke Peeters

Over Frank Hoornaert

leraar Sint-Guido-Instituut, Anderlecht
Dit bericht is geplaatst in recept. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord