dinsdag 2 februari 2016

SGI’s GOT TALENT

Deze muziek voor piano en viool gaat (wat dacht u?) over liefde en heb ik tijdens de kerstvakantie zelf geschreven en gespeeld:

Ik had niet verwacht dat de meest hooggeplaatste figuur van SM Entertainment bij mij zou aankloppen. Ik ben in Seoul, Korea en hij staat recht tegenover mij, de CEO van SM, en gooit mij een contract voor de neus, met de vraag om het te ondertekenen.

Zijn stem klinkt vriendelijk, zijn blik daarentegen toont eerder aan dat hij het als een bevel opvat. Ik heb nu eenmaal deelgenomen aan de wedstrijd in Azië, van 2014 tot 2015, waarin 2 liedjes per maand via de officiële site kunnen worden doorgestuurd, en ik ben één van de 10  zéér gelukkige winnaars.

Een e-mail die het goede nieuws aankondigt, een gratis reis naar Korea en tenslotte het contract, dat de hele zomer wordt vernieuwd, wat me tot hier heeft geleid, 24/7 aan het werk, er zijn helaas niet genoeg uren op een dag.

Ik krijg bijna elke dag les, behalve op maandag en donderdag. Op weekdagen 4 uur les, in het weekend dubbel zoveel: 8 uur. Niet alleen dans en zang, maar ook cosmetica- en medialessen, artistieke bezigheden worden mij aangeleerd.

De leraren maken het ons niet makkelijk. Bij elke fout moeten we weer helemaal opnieuw beginnen. 8 uur lang een choreografie van 3 minuten leren en op het eind kennen we maar 10 seconden.

Het harde werk wordt gelukkig beloond door elke vrijdagavond een uurtje eerder te eindigen en buiten te gaan eten of samen leuke activiteiten te doen, en niet te vergeten maak ik de droom van vele meisjes mee. Koreaanse beroemdheden worden uitgenodigd om ons een tijdje les te geven.

Vandaag ben ik terug in de academie in Schaarbeek en train ik zang, dans en muziek. De choreografie is Koreaans. Wij zijn met tien meisjes en, als alles goed is, ga ik in de Paasvakantie een week terug naar Korea. En in de zomer van de tweede week van juli tot eind augustus. En dan kom ik terug. Ik weet nog niet wat er nadien komt, maar the sky is the limit.

  • Maria Cuellar Villarroel, 6HW

Over Frank Hoornaert

leraar Sint-Guido-Instituut, Anderlecht
Dit bericht is geplaatst in dagboek. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord