dinsdag 23 februari 2016 (2)

U2 en ‘onze’ Ellen

Lerares Ellen Verpoorten geeft opvoedkunde in Verzorging en heeft een wat bijzondere relatie met Bono van U2. Niet alleen reist zij de halve wereld af om zijn concerten bij te wonen. Intussen is zij de enige persoon die al twee keer op het podium met de wereldster heeft gedanst.

S0355603

Hoe persoonlijk ken jij Bono?
Dat is een beetje een moeilijke vraag… Tot voor kort kende ík Bono natuurlijk wel, maar had híj nog nooit van mij gehoord… Sinds kort is dat toch wel veranderd. Nu ik twee keer bij hem op het podium heb gestaan, kent Bono mij bij naam en komt hij spontaan naar mij toe om een babbeltje te slaan wanneer hij mij ziet. Op zo’n momenten is hij heel rustig en vriendelijk. Hij toont echt interesse in mijn leven en wat mij bezig houdt.

Op dat vlak beantwoordt hij totaal niet aan het stereotiepe beeld van de oppervlakkige en arrogante rockster. Hij heeft mij ook persoonlijk uitgenodigd op het laatste concert van U2 in Parijs. Ik heb backstage-passen ontvangen en mocht tijdens het concert in een afgebakende sectie staan bij ‘U2’s family and friends’ dusU21 dat is toch wel een eer. Ik maak me natuurlijk geen illusies. Bono komt zoveel mensen tegen dat hij mij tegen de volgende tournee misschien al vergeten is. Maar in afwachting heb ik natuurlijk heel erg genoten van zijn exclusieve aandacht!

Hoe is het mogelijk dat je met Bono op het podium staat te dansen?
Je hebt vooral een goede dosis geluk nodig… Al helpt het wel om op tijd naar de concertzaal af te zakken zodat je goede plaatsen hebt dichtbij het podium. Ik stond in Antwerpen op de eerste rij en vanaf het begin van het concert had ik af en toe oogcontact met Bono. Op een bepaald moment knipoogde hij naar mij en ergens had ik vanaf toen een voorgevoel dat hij mij misschien wel zou uitnodigen op het podium. Vijf songs later was het dan zover. Hij wist nog perfect waar ik stond en kwam mij echt persoonlijk halen… geweldig!

Vijf dagen later was ik op het U2-concert in Keulen. Ook daar stond ik op de eerste rij. Bono herkende mij en zag het blijkbaar wel zitten om opnieuw samen te dansen… Ik was totaal verrast want in de hele U2-geschiedenis had Bono nog nooit twee keer met dezelfde fan gedanst. Maar goed, ineens kwam hij mij weer aanwijzen. Ik schudde nog even mijn hoofd van ongeloof maar voor ik het wist stond ik terug op het podium. Het was echt heel bijzonder!

Hoelang ben je al fan van Bono en U2?
Ik heb U2 leren kennen via mijn broer die 10 jaar ouder is. Toen ik 13 was, leende hij mij enkele cd’s van U2, omdat hij dacht dat de muziek mij zou aanspreken. Hij heeft gelijk gekregen! Ik was direct onder de indruk van hun muziek en van de prachtige liedjesteksten van Bono.

Als tiener hing mijn kamer vol posters van U2 en er ging geen dag voorbij dat ik niet naar hun muziek luisterde. Intussen zijn de posters uiteraard van de muur gehaald en sta ik ook open voor andere muziek, maar U2 heeft nog altijd een speciaal plaatsje in mijn hart.

Hoeveel concerten van U2 heb je al bijgewoond?
In het totaal heb ik  van mijn 17de tot nu 25 concerten bijgewoond: 7 in België, 2 in Canada, 3 in de Verenigde Staten en 13 in andere Europese landen.U2 Ik reis heel graag en vind het fijn om mijn twee passies te combineren. Vaak maak ik een rondreis in een mooi gebied op het moment dat U2 op tournee is en woon ik tijdens die vakantie één of meer concerten bij.

Hoeveel je cd’s of platen heb je?
Ik heb alle officiële platen van U2, dat zijn er 11 in totaal. Daarnaast heb ik nog een dertig tal andere cd’s van hen met singles, live concerten en alternatieve versies van songs.

Ken je zijn songs van buiten?
Ja, toch wel. De liedjesteksten vind ik één van de sterkste troeven van de band dus ik zing elke plaat woord voor woord mee!

Wat vindt je vriend van al jouw fan-gedoe?
Mijn vriend is een zeer grote muziekliefhebber en doorheen de jaren is hij zelf ook fan geworden van U2 dus hij is vooral fier en blij voor mij! Hij is niet jaloers, hij weet dat hij zich geen zorgen hoeft te maken 😉

Hoelang ben jij op Sint-Guido en welke vakken geef jij?
Ik werk al 8 jaar op Sint-Guido en geef pedagogische vaardigheden (opvoedkunde) in Verzorging. Vroeger kwam ik in alle klassen (5 VZ, 6 VZ, 7 KZ en 7 TBZz). Momenteel geef ik alleen les in 7 KZ en 6 VZ. Ik doe ook stagebegeleiding in VZ. Ik begeleid leerlingen in kinderdagverblijven, kleuterscholen en de buitenschoolse kinderopvang.

Favoriete song?
U2 heeft in de loop der jaren natuurlijk heel wat mooie liedjes gecomponeerd en mijn favoriete liedje wisselt ook wel in functie van mijn humeur, de tijd van het jaar of de plaats waarop ik mij bevind, maar “With or without you” is toch wel mijn favoriet. Het is een heel pakkend nummer dat mij keer op keer weet te ontroeren… Vooral als het live gezongen is.

Andere hobby’s?
Zoals ik al liet vallen is reizen ook een zeer grote passie van mij. Ik heb al veel plekken in de wereld bezocht, maar de Verenigde Staten zijn toch wel mijn favoriete bestemming. Ik doe ook aan line dancing, dat is een typische Amerikaanse volksdans. Verder kook en bak ik zeer graag. Ik ben ook een zeer grote dierenliefhebber. Mijn huisdieren, twee poezen en een hond, krijgen dan ook veel aandacht! Daarnaast trek ik tijdens mijn reizen zoveel mogelijk de natuur in om wilde dieren te spotten en te fotograferen.

Zie mijn filmpjes:
1) Antwerpen: Mysterious ways
https://www.youtube.com/watch?v=OwRtWXkj8ts
2) Antwerpen: Elevation
https://www.youtube.com/watch?v=AKmY31WurTw
3) Keulen: Mysterious ways
https://www.youtube.com/watch?v=jg3zeuo2Hec
4) Keulen: Desire
https://www.youtube.com/watch?v=qVBwAznU8tQ

Bedankt voor het interview. Doe hem de groeten van signaal!

  • Benedikt Verbruggen
Dit bericht is geplaatst in interview. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord