dinsdag 1 maart 2016

Okan 6 is niet met 6

Mag ik jullie de tieners van okan 6 voorstellen?
Assia is één van de 3 meisjes in de klas. Zij komt uit Wajda in Marokko en helemaal niet uit Azië. Haar hobby is tennissen, zij houdt niet van het Belgisch weer en vindt het belangrijk om voor elkaar respect te hebben.
Nazli, het tweede meisje, komt uit het Turkse Adara. Haar hobby is uitslapen en ze vindt dat enkele Afghaanse jongens te opdringerig zijn, wat niet wil zeggen dat ze niet van jongens houdt.
Luna, afkomstig uit de streek van Barcelona in Spanje, is gek op onze chocolade. Verder houdt ze van uitslapen. Nederlands leren vindt ze niet gemakkelijk. Naar school gaan vindt ze ook niet zo leuk.
Mohamed komt ook uit de provincie van Barcelona, houdt van fietsen, voetballen en playstation. Hij vindt het weer in dit land maar niks, maar er zijn hier wel mooie meisjes.
Lotfullah komt uit de Afghaanse stad Baghlan, vindt naar school gaan wel goed, houdt van voetballen en zegt nog: “Jongens van 16 jaar zouden niet mogen roken, het is te ongezond.”
Davood is een Afghaanse jongen, in Iran geboren. Lopen en fitnessen zijn z’n hobby’s. Hij is 17, vindt de mensen in België vriendelijk en de school goed. Hij leest ook de krant en chat met zijn vrienden. Hij heeft 2 broers en 2 zussen.
Gean Carlos komt uit Cuba, uit de hoofdstad Havana. Hij houdt van voetballen en fitness, hij vindt de school van Brussel beter dan die van zijn land. Hij zegt: “België is veel te koud.”
Grégory komt uit Kinshasa, de hoofdstad van het grote Congo. Hij beweert: “Het weer in dit land is slecht, maar het eten is lekker en de meisjes zijn leuk.”
Ajabgul komt uit het Afghaanse Kunduz. Zijn familie is nog in zijn geboorteland. Hij bekijkt graag goede films, kan personen en landschappen schilderen en doet ook nog aan fitness. Hij luistert naar muziek en eet graag pizza en pasta.
Armando is 15 en komt uit een mooi, Albanees dorp met de naam Peshkopia. Zijn familie is nog daar, maar hij houdt wel contact met zijn mama. Hij is sportief: voetballen, boksen en zwemmen. Hij vindt onze frieten erg lekker en luistert ook graag naar muziek.
Ginio komt uit de Dominicaanse Republiek en vindt Nederlands leren moeilijk. Zijn Spaans is des te beter.

  • Benedikt Verbruggen
Dit bericht is geplaatst in (beeld)verhaal. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord