maandag 9 mei 2016

Eindejaarsreis naar prachtig Praag

Voor onze eindejaarsreis zijn wij naar Praag geweest. Wij zijn van gisteren terug. Samen met enkele leerkrachten hebben wij de prachtige stad ontdekt.

rsz_dsc_0104De eerste dag zijn wij de stad rondgegaan en hebben een stadsspel gespeeld. Wij bezochten ook de woning van de Tsjechische president, de Oude Joodse Begraafplaats, de Spaanse synagoge, het Raadhuis en de mooie Karelsbrug. De brug verbindt de Oude Stad met de  Malá Strana-wijk. In 1357 legde keizer Karel IV de eerste steen. Praag is prachtig gelegen aan de Moldau (Vltava).rsz_1dsc_0760

rsz_dsc_0701De tweede dag zijn wij naar Terezín geweest, Theresienstadt in de tijd van de nazi’s. Tijdens WO2 was het een uitroeiingskamp van de nazi’s, waar ongeveer 30.000 Joden zijn doodgemaakt. Het was aangrijpend, want je kunt alles van relatief dichtbij zien. In de namiddag wandelen wij in het bekende Boheems Paradijs. Het was een 3 km lange wandeling naar boven, wel vermoeiend, maar het uitzicht was zeer de moeite waard.

De laatste dag bezoeken wij de Petřín-uitkijktoren. Je zou die kunnen vergelijken met een kleine Eiffeltoren. Er was een lange file en de weg naar boven was lang. Vandaar hebben wij de stad Praag bewonderd. Het uitzicht was adembenemend.

DSC_0475In de namiddag kregen wij vrije tijd om te shoppen en de stad op eigen houtje te ontdekken. ’s Avonds organiseerden de leerkrachten een boottocht op de rivier, die drie uur duurde. Het was een privé-boot met een rijk gevulde buffettafel. De tocht was heel gezellig met zijn allen en alles baadde in een luxueuze sfeer.rsz_1dsc_0395 Wij hebben de leerkrachten bedankt voor de moeite die ze namen om voor ons een eindejaarsreis te organiseren terwijl de eerste niet door is kunnen gaan.

De reis was fantastisch, de sfeer zat goed. Wij hadden het ons niet beter kunnen voorstellen. 🙂

  • Angela Louis Claveria en Mariam Ali, 6WeWi

Over Frank Hoornaert

leraar Sint-Guido-Instituut, Anderlecht
Dit bericht is geplaatst in dagboek, uitstap. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord