donderdag 12 mei 2016

Spannende politieproef

Wij, Arnaud en Bjarne van 7INV, leggen op 26 april onze 2de test van de politie afgelegd, de zogenoemde ‘persoonlijkheidstesten’. Die testen duren een hele dag en wij starten om 7.45 u. Bij aankomst word ik, samen met andere jongens en meisjes die ook hun droom willen realiseren, ingedeeld in een groep.

De eerste test bestaat uit een samenvatting maken van een artikel en je eigen mening formuleren. Nadien moeten we  in groep samenwerken om een proef te doen slagen. Ik houd in het achterhoofd dat ik niet te dominant mag overkomen, maar ook niet te terughoudend. Dat evenwicht is mij wel gelukt, denk ik.

Na deze proef is het middag en kunnen Bjarne en ik eventjes rustig iets eten. De namiddag is heel intensief: we moeten vragenlijsten invullen en ondertussen komen psychologen ons halen voor het gesprek.

Daar was ik wat zenuwachtig voor, want er zijn twee psychologen die mij het vuur aan de schenen leggen. Ze proberen me steeds weer uit mijn tent te lokken, maar ik ben steeds heel kalm gebleven en heb me assertief opgesteld.

Volgende week zou er een brief komen waarin  staat of ik geslaagd ben of niet en of ik mijn laatste proef mag aanvangen: spannend! Ik hou jullie op de hoogte…

  • Arnaud Botten, 7 INV

Over Frank Hoornaert

leraar Sint-Guido-Instituut, Anderlecht
Dit bericht is geplaatst in dagboek. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord