maandag 19 september 2016

Open Monumentenmaandagen

Vandaag zijn wij van 2MWA op uitstap gegaan naar de Sint-Hubertusgalerij in Brussel.

Het was leuk! We mochten zelf onze groep kiezen en we hebben een bundel gekregen. We hadden een gids die ons de weg toonde en die ons veel nieuwe dingen leerde over Brussel. We hebben Brussel op een andere manier bekeken. We zijn ook naar andere galerijen gegaan. In de galerij waren er veel interessante zaken zoals: kunst, winkels, chocoladewinkels, bibliotheken en veel meer! Het is één van de belangrijkste gebouwen van België.

Als jullie met familie of vrienden naar een mooie plaats willen gaan, moeten jullie naar de Koninklijke Sint-Hubertusgalerij gaan!

  • Saad Ali 2MWa

20160919_134013De 2de-jaars zijn voor Monumentenmaandag gaan winkelen in stijl en wel in de poepsjieke Sint-Hubertusgalerij in het stadscentrum. Op de foto de leerlingen van 2 handel en 2 hobo aan het Centraal Station.

  • Julie De Cock

imageWij van 5ASO zijn in de schoolbuurt op stap geweest met een gids, op zoek naar neostijlen. We lopen alle dagen enkele keren rond op het Dapperheidsplein, maar zonder te kijken. Blijkt nu dat er een heel verhaal steekt achter de gevels. Sommige zijn van 1912 en ’13, maar zien er helemaal anders uit dan in de Paul Jansonlaan om de hoek, met zijn Art Nouveau-huizen (foto). Stijlen vertellen meer dan je op het eerste gezicht zou denken over hoe de bouwers denken. Wij hebben onderweg neogotiek, neorenaissance en neobarok leren herkennen. En zijn ook hier en daar in een gebouw binnen geraakt, waar we dikwijls langslopen, maar zonder echt te kijken. – 5ASO

Over Frank Hoornaert

leraar Sint-Guido-Instituut, Anderlecht
Dit bericht is geplaatst in (beeld)verhaal, dagboek, uitstap. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord