donderdag 6 oktober 2016

Hogeschool is niet wat ik eerst dacht…

Hallo.

Ik ben Robie Comanici, oud-leerling.

Vandaag is de derde week van mijn eerste academiejaar begonnen. Ik ben in juni afgestudeerd aan het Sint-Guido-Instituut in de richting Economie–Moderne Talen, nu studeer ik Toegepaste Informatica aan de Odisee-hogeschool. Ik heb voor een richting gekozen waar ik veel passie voor voel.

Na 3 weken merk ik dat het niet zo gemakkelijk is als ik dacht. Om goed bezig te zijn moet je minstens twee uur per dag kunnen oefenen. Met oefenen bedoel ik de programma’s opnieuw maken die jij in de klas hebt gemaakt met de prof, de code nakijken en zorgen dat je alles begrijpt, fouten vinden in de geschreven code  en verbeteren, de cursus elke dag nalezen, altijd aandachtig luisteren en zeker naar alle lessen gaan!

Hieronder kan je één van mijn eerste programma’s zien. Het is een simpel programma dat met behulp van jouw voornaam en familienaam vanzelf een gebruikersnaam en een e-mailadres aanmaakt bij het klikken van de knop. Er is niets moeilijks aan noch iets dat je kan gebruiken, maar zo bouwen wij een basis op. Dit programma is geschreven in C#, een van de basistalen van programmeren. Ik doe het in het kader van het vak Application Development.

Dat vak is één van de moeilijkste. Het slaagpercentage is minder dan 25%. Het begin is enorm moeilijk als jij geen voorkennis hebt. Maar als je goed oplet, begin je na enkele weken een inzicht te krijgen en zie je hoe die code in elkaar zit. Dit vak is ook een van de belangrijkste vakken, want om afgestudeerd te geraken moet je kunnen programmeren!

code

Geschreven code in C#, bij het klikken van de knop ‘Samen’

1

Het invullen van voornaam en familienaam

3

Gebruikersnaam en e-mailadres aangemaakt bij het klikken van de knop ‘Samen’

Ik leer o.a. hoe je een database maakt, informatie uit een database haalt met SQL, spelletjes maakt met Greenfoot, websites maakt in HTML en CSS, netwerken configureert en beheert e.a. Wij hebben ook vakken zoals Business Processes en Business Topics and Trends waar wij het economische gedeelte van ICT bestuderen.

Deze richting is enorm interessant, maar ook moeilijk. Ik hoop dat alles goed zal verlopen en hopelijk zal ik een goede IT’er worden.

  • Robert Petre Comanici – oud-leerling
Dit bericht is geplaatst in oud-leerling. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord