dinsdag 11 oktober 2016 (1)

SGI SGI SGI

Ik heb hier heel mooie momenten doorgebracht.

Als ik de kans zou krijgen om terug in de tijd te keren, zou ik opnieuw voor SGI kiezen.

Ik mis mijn school.

Bijna drie jaar geleden… De tijd vliegt!

Nu is het helemaal anders. Ik studeer ergotherapie aan Odisee. Ik ben in mijn eerste jaar een beetje blijven haken, omdat het zeer moeilijk was voor mij.

Maar nu gaat het al beter, hoor. Dit heeft niets te maken met het feit dat ik niet slim ben of zoiets. De moeilijkheid zit ‘m in het studeren van zeer grote hoeveelheden. Er zijn vakken die per semester worden getoetst en dan heb je nog jaarvakken. Met die jaarvakken moet je niet stoer doen. Je moet ze goed op voorhand studeren.

Achteraf lukt het niet meer om op één of twee dagen alles te studeren, geloof mij!

Jongens, ik wil jullie niet afschrikken, hoor. Ik vertel jullie enkel de waarheid en mijn ervaring. Ook al is het niet evident, zoveel studeren, vind ik net leuk. Het is anders, maar het is leerrijk. In het leven zijn er verschillende ontwikkelingsfasen en de hogeschool is er één van.
Je wordt er verstandiger. Ik ben veel veranderd, ik ben volwassener geworden en ik kan mij aanpassen aan verschillende situaties.
In het begin is alles moeilijk. Denk gewoon terug aan je eerste jaar in het secundair. Toen was het ook moeilijk, hé.

Voor de leerlingen die in hun laatste jaar zitten heb ik maar 1 boodschap: GENIET ERVAN!

Ik meen het: jullie gaan SGI missen.

Voor mij is dat zeker het geval. Als ik met Lamia of Glody (andere oud-leerlingen van 6ASO) praat, dan zijn wij vaak bezig over ons laatste jaar in onze klas. Ik kan nu nog alle namen en achternamen van mijn klasgenoten citeren. Ik ken ze nog allemaal, omdat ik ze zo graag zag. Ik kan me nog herinneren dat het altijd een plezier was om naar school te gaan. Natuurlijk zijn er lessen dat ik minder leuk vond dan andere maar dat is normaal. Er zijn ook leerkrachten dat je gewoon niet kan vergeten. Hoe zou ik meneer Hoornaert kunnen vergeten? De liefde van mijn leven, haha. En meneer Maes, aaah meneer Maes. Mevrouw Heyvaert, meneer Heirman, mevrouw Deraek… Ik denk zelfs nog aan mijn leerkracht van mijn eerste jaar, mevrouw Petrov.
Er zijn er nog anderen, maar ik kan ze niet allemaal opschrijven. Ik ben fier om deel uit te maken van de geschiedenis van SGI en nu ook van de blog.

Groetjes aan iedereen

  • Chahira, oud-leerling XXX
Dit bericht is geplaatst in oud-leerling. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord