woensdag 19 oktober 2016 (2)

Veel bijgeleerd en veel plezier gemaakt

Onze uitstap democratie

parlement

Tien toekomstige parlementsleden nemen plaats in het halfrond (5HW op uitstap in het Vlaams parlement)

Eerst en vooral was het een leuke uitstap waar we veel hebben bijgeleerd. Het BELvue museum was zeker de moeite waard. Het is een plaats waar bezoekers kennis kunnen opdoen over België.

5HW werd in twee verdeeld. Iedere groep vormde een politieke partij.  Met onze groep tot een akkoord komen was niet altijd even gemakkelijk maar toch moesten wij de kogel door de kerk laten gaan om onze ideale stad te bouwen. Door te discussiëren met andere partijen en argumenten aan te brengen, bouwden wij samen aan onze ideale stad.

De pauze was ook geslaagd, een perfect moment om elkaar in onze klas beter te leren kennen.

afbeelding5

kunstwerk van Jan Fabre

Wij zijn later in de namiddag naar het Vlaams parlement geweest. Onderweg naar het parlement hebben we het koninklijk paleis gezien. Dan hebben wij een rondleiding gekregen in het Vlaams parlement. We hebben geleerd dat het Vlaams parlement vroeger een gebouw van de post was. Het gebouw heeft zowel een moderne als een klassieke stijl. Het Vlaams parlement hangt vol absurde kunst. Iets eigenaardigs is het glazen dak met een gewicht van 72 ton. Ongelooflijk, neen?

Het gevoel van op de plaats van een volksvertegenwoordiger te zitten, was zeker het bezoek waard.

afbeelding

5HW op de trappen van de Kunstberg

Het was dus in het algemeen een geslaagde schooluitstap, waar we veel bijgeleerd hebben en ook veel plezier beleefd hebben.

  • Amber Ahmed, 5HW

Over Frank Hoornaert

leraar Sint-Guido-Instituut, Anderlecht
Dit bericht is geplaatst in uitstap. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord