donderdag 20 oktober 2016

PERSBERICHT
 

Sint-Guido mee naar India met Damiaanactie

Twee Brusselse leerlingen werden geselecteerd voor een inleefreis naar Nellore, India. Tijdens dit bezoek worden de leerlingen geconfronteerd met het indrukwekkende werk van de Damiaanactie omtrent de bestrijding van lepra en TBC.
Terug in Brussel zullen de kinderen hun medescholieren uitgebreid voorlichten over beide ziektes en worden er diverse acties opgezet om de bestrijding van lepra en TBC te voorzien van extra middelen. Naast de traditionele stiftenverkoop van de Damiaanactie, worden de creatieve geesten van het Sint-Guido-Instituut Anderlecht en KA Etterbeek ingezet om op ludieke wijze aandacht te vragen voor de nog altijd urgente problematiek.
Zo richt het Sint-Guido-Instituut zich op het sportieve karakter van onze school en haakt het KA Etterbeek met een breed scala aan acties aan bij de Music for Life week van Studio Brussel. En dat allemaal om het grotere doel te bereiken: lepra en TBC behandelen en bestrijden.
Gedurende de inleefreis zullen er twee journalisten van Stamp Media aanwezig zijn om de ervaringen van de leerlingen in beeld te brengen. De ontmoeting met de patiënten in de ziekenhuizen zullen ongetwijfeld een indrukwekkende ervaring zijn voor de twee jonge Brusselaars. Het is daarom ook aan hun om deze levenservaring door te geven aan hun leeftijdsgenoten op school.
Details inleefreis:
Data: zaterdag 22 oktober t/m zondag 30 oktober 2016.
Locatie: Nellore, India.
Contact:
Nancy de Backer (Damiaanactie).
telefoon: +32 475 232426
Julie Smets (Sint-Guido-Instituut).
telefoon: +32 477 636269
Koen Elzerman (KA Etterbeek).
telefoon: +32 487 892056
Dit bericht is geplaatst in evenement. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord