vrijdag 21 oktober 2016 (1)

Ons bezoek aan het Meininger-hotelimg_0326-1 img_0322

6 OPR (nieuwe naam 6 C&M) bracht op vrijdagnamiddag 14 oktober een bezoek aan het hotel Meininger in Molenbeek. Dit bezoek werd ons aangeboden in het kader van het project “Jump naar Werk”.

In de lente van 2013 opende de hotelgroep MEININGER in de Belgische metropool haar deuren in een oud fabriekspand, de voormalige brouwerij Belle-Vue. Dit charmante gebouw biedt 150 voordelige kamers met 3-sterren standaard dicht bij het centrum. Een reden te meer voor ons om dit gebouw te gaan ontdekken.

We hebben verschillende kamers bezocht. Zo zagen we een familie kamer, maar ook slaapkamers voor 10 personen. Deze worden vaak aan groepen verhuurd maar je kan ook individueel hier een bed reserveren voor een democratische prijs van € 13/ bed. Wie dan je kamergenoten  die nacht zijn, is een verrassing.

In dit hotel is er ook een gastenkeuken: je kan dus je eigen eten koken en opeten. Mevrouw Nasildi Miti, die ons de rondleiding gaf, vertelde ons dat dit concept heel veel succes heeft.Men heeft zelfs plannen om deze GUEST KITCHEN te vergroten

img_0336-1

Heel leuk is ook de ruimte waar men kan ontspannen met biljard tafel en de eigentijdse bar is ook bijzonder.

Dit hotel heeft ook een groen label gekregen, toen we op het dak waren werd ons snel duidelijk waarom.

Er liggen wel 100-den zonnepanelen op het dak, die zoveel energie produceren dat heel de buurt er ook kan van meegenieten.

img_0332-1 img_0331-1

img_0334Dit hotel gaf ook een enorme “boost “aan deze wijk! Zo  kwam er een nieuw museum dat aanleunt bij het hotel. Molenbeek en de kanaalzone zijn hier echt wel top!

Voor ons was het zeker een leerrijke ervaring en we hebben onthouden dat er in Brussel zeker altijd werk zal zijn voor mensen die meertalig zijn.

 

Dit bericht is geplaatst in dagboek. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord