vrijdag 25 november (3)

6OFa naar de VDAB

We zijn op 24 november 2016 met de 6OFa op uitstap geweest. We hebben een bezoekje aan de VDAB gebracht. Daar hebben we samen met een heftruck leren rijden.

bezoekWe kregen dus uitleg hoe en wat we mochten doen of niet, de veiligheid moesten we natuurlijk ook respecteren. Er waren drie heftrucks: twee van die heftrucks hadden drie wielen, de andere vier. Iedereen mocht het twee of drie keer doen. Hierboven zie je de foto van onze klas.

In de namiddag gingen we op bedijfsbezoek bij Adelantex. We kregen een daar uitleg van meneer Robert. Die uitleg was heel duidelijk en daar heb ik wat veel van bijgeleerd. Dit bedrijf werkpalingent 95% met invoer van groenten en fruit van andere landen, zeker uit Afrika. Per dag komt er ongeveer 200 ton binnen en die 200 ton moet natuurlijk wel klaar zijn om te kunnen vertrekken naar hun plaats. Hoe gebeurt dit? Zowel passagiersvliegtuigen als vliegtuigen van DHL worden ingezet om goederen te vervoeren. Wat we gisteren wel hebben gezien zijn palingen die uit New York komen en dat die vissen levend naar hier komen. Het is dus heel belangrijk dat de vracht op de juiste temperatuur verscheept wordt.

  • Jawad Haddad
Dit bericht is geplaatst in (beeld)verhaal. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord