maandag 13 maart 2017 (1)

Mijn laatste schooljaar…

Dag iedereen, mijn naam is Ionela Scridon,  ik ben 19 jaar oud en en ik zit in 6HW.  Ook al ben ik nog maar drie jaar in België, toch heb ik heel mooie herinneringen, dankzij onze Sint-Guido-school.

Ik zal mijn eerste schooldag nooit kunnen vergeten. Toen leerde ik nieuwe mensen kenen: mensen uit 100 verschillende landen, mensen met verschillende godsdiensten, mensen die andere culturen hadden. Toen sprak ik nog maar een klein beetje Frans en ook een héél klein beetje Engels en ik kon met de anderen niet communiceren… Wij hebben heel goede en lieve leerkrachten, leerkrachten die hun best deden en doen om ons het Nederlands te leren.

Na een jaartje  mocht ik vorig jaar in 5HW gaan zitten en toen begon ook de hel: elke dag 10 buizen, niets verstaan van wat de leerkrachten gezegd hebben enz. Ik herinner mij nog dat ik begon te huilen nadat ik de resultaten van 5 uur studeren zag. Het  was veel, het was moeilijk, maar niet onmogelijk: met Gods hulp, hard studeren maar ook met veel ondersteuning en aandacht van de leerkrachten heb ik  grote vooruitgang gemaakt.

Dit jaar is het veel beter dan het vorige jaar en ik hoop ook dat ik een A-attest zal krijgen maar ik wil jullie niet bemoeien met school. Ik wil met jullie praten over de mensen: leerkrachten, leerlingen en het personeel.

Ik zou de mensen nooit kunnen vergeten die ik hier leerde kennen. Wij hebben zoveel leuke dingen samen gedaan, wij hebben bijna elke dag samen gelachen en soms elkaar ook pijn gedaan. Deze mensen zullen altijd een plaats in mijn hart hebben.

Als je dus niet graag naar school gaat, probeer dan  met andere ogen naar de school te kijken: je kan zoveel dingen bijleren en je kan van de school echt genieten.

Doe je best, leer nieuwe talen, schrijf een boek maar zeg nooit dat school saai is, want dat is helemaal niet waar 🙂

  • Ionela, 6ASO

Over Frank Hoornaert

leraar Sint-Guido-Instituut, Anderlecht
Dit bericht is geplaatst in dagboek. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord