maandag 13 maart 2017 (2)

Op uitstap naar BELVUE

De leerlingen van 5  en 6 ASO hebben het BELVUE-museum bezocht. Het museum belicht België via zeven thema’s uit de samenleving en een galerij met meer dan 200 voorwerpen, die als het ware het materiële geheugen van België vormen.

De tentoonstelling is de perfecte plaats om ons op een originele manier de geschiedenis van België en de belangrijke thema’s uit onze hedendaagse samenleving aan te leren.

In de zeven thematische zalen (namelijk: Democratie, Welvaart, Solidariteit, Pluralisme, Migratie, Taal en Europa) doorkruis je de geschiedenis van België met telkens een andere perspectief. Je ziet daar ook 100 procent typisch Belgische voorwerpen die dateren van 1830 tot nu en je beslist zelf hoeveel je wil te weten komen over welk onderwerp.

We werden verdeeld in groepjes en iedere groep moest een zaal voorstellen. In het begin was het moeilijk, maar dankzij de hulp van de leerkrachten ging het vlot. Bovendien hadden we al op voorhand les gekregen over wat je in het museum kan zien, dus we wisten er al een beetje over. De uitstap naar BELVUE was zeer verrijkend en geslaagd.
  • Hind en Vanessa van 5WeWi

 

Dit bericht is geplaatst in uitstap. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord