vrijdag 5 mei 2017 (2)

BREAKING NEWS

Met deze foto is ‘onze’ Elisara uit 5 C&M laureaat van de internationale fotowedstrijd van monumenten in Brussel.

Dit is de geselecteerde foto, die Elisara heeft genomen in de Sint-Guido- en Sint-Pieterskerk, vlakbij de school. Elisara: “Ik kwam op het idee om de foto te trekken doordat die pijlen toevallig in de kerk stonden. Er stonden ‘toekomst’ en ‘traditie’ op en dan vond ik het leuk om een link te maken met geloof.

“Wij studeren in Brussel, een multiculturele stad, en ik vond ook dat deze foto verschillende mensen zou kunnen aanspreken. De foto toont aan dat we in onze maatschappij met elkaar kunnen samenleven, ook al verschillen we van elkaar.”

Het Internationaal Fotografisch Experiment met Monumenten berust op een eenvoudig principe: de leerlingen krijgen enkele weken tijd om één of meer plaatsen uit een lijst te fotograferen. Een jury kiest de 25 beste foto’s uit de verschillende inzendingen. De foto’s mogen niet bewerkt worden. De prijsuitreiking zal plaatsvinden op woensdag 17 mei in de Sint-Gorikshallen. Elisara zal er haar prijs in ontvangst nemen.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest neemt sinds enkele jaren deel aan het Internationaal Fotografisch Experiment met Monumenten. Deze fotowedstrijd werd in 1992 voor het eerst georganiseerd door Catalonië, in het kader van de Europese Open Monumentendagen. Het is de bedoeling om jongeren, via de fotografie, op een persoonlijke en creatieve manier het architecturaal erfgoed te laten ontdekken. Meer dan 40 – Europese en niet-Europese – landen hebben deelgenomen aan deze wedstrijd in 2017.

De bekroonde foto’s zullen tijdens de maanden september, oktober en november 2017 op de gevels van de Sint-Gorikshallen tentoongesteld worden. We kijken uit naar de foto’s van de prijsuitreiking. Wordt gevolgd op de blog!

Dit bericht is geplaatst in evenement. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord