zondag 7 mei 2017

Difference Day in BOZAR

Op woensdag 3 mei 2017 was het dag van de persvrijheid. Op deze bijzondere dag hebben de leerlingen van 5 C&M en 6 OPR de kans gekregen om te speeddaten met een aantal journalisten.

‘Onze’ Sammi Khazri van 6 OPR werd geïnterviewd door de Brussels zender BX1. Hieronder de link naar het Franstalig nieuwsfragment.

Aan Rania werd gevraagd of ze het belangrijk vond dat journalisten hun fouten bekennen. Nisrine moest antwoorden op de vraag of ze het moeilijk vond om echt nieuws te onderscheiden van ‘fake news’.

Dat journalisten ook fouten maken is een feit, maar dat zij hun fouten bekennen gebeurt niet zo vaak. Maar deze journalist van Knack (foto) had ooit een artikel gepubliceerd waarin hij iemand dood had verklaard. Deze persoon leefde eigenlijk nog en hij hij diende dat foute nieuws zo snel mogelijk van het web te halen.

De rector van de VUB kwam onze leerkrachten, mevrouw Slembrouck en mevrouw De Ridder, persoonlijk bedanken voor hun deelname aan dit evenement. De leerlingen vonden het een interessante ervaring en zeker voor herhaling vatbaar.

  • 6 C&M
Dit bericht is geplaatst in evenement. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord