maandag 23 oktober 2017

Beleef de gezonde week met heerlijke pompoensoep

INGREDIËNTEN
850 g hoevepompoen
1 eetlepel olijfolie
1 grote ui, fijngesnipperd
2 hoeveappels, middelgroot (Boskoop of Jonagold), geschild en ontdaan v/h klokhuis
1,5 l groentebouillon
1 theelepel currypoeder
koriander
toast
peper en zout

RECEPT
– Versnipper de ui en bak ze in olijfolie in een grote pot.
– Snijd de pompoen in kleine blokjes en voeg toe aan de ui.
– Laat even stoven op een middelhoog vuur.
– Snijd de appels in blokjes en voeg toe.
– Laat opnieuw even stoven.

– Voeg de curry toe en roer goed door.
– Giet er de bouillon bij en laat alles 30 min. zachtjes koken.
– Mix de soep en voeg, als ze te dik is, wat water bij.
– Breng op smaak met peper en zout en laat nog even doorkoken.

Werk af met koriander en toast.

Geniet van je heerlijke pompoensoep!

Dit bericht is geplaatst in recept. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord