Beleef de gezonde week met heerlijke pompoensoep
INGREDIËNTEN
850 g hoevepompoen
1 eetlepel olijfolie
1 grote ui, fijngesnipperd
2 hoeveappels, middelgroot (Boskoop of Jonagold), geschild en ontdaan v/h klokhuis
1,5 l groentebouillon
1 theelepel currypoeder
koriander
toast
peper en zout
RECEPT
– Versnipper de ui en bak ze in olijfolie in een grote pot.
– Snijd de pompoen in kleine blokjes en voeg toe aan de ui.
– Laat even stoven op een middelhoog vuur.
– Snijd de appels in blokjes en voeg toe.
– Laat opnieuw even stoven.
– Voeg de curry toe en roer goed door.
– Giet er de bouillon bij en laat alles 30 min. zachtjes koken.
– Mix de soep en voeg, als ze te dik is, wat water bij.
– Breng op smaak met peper en zout en laat nog even doorkoken.
Werk af met koriander en toast.
Geniet van je heerlijke pompoensoep!