dinsdag 9 januari 2018

“Onze” Cinzia, Hadiatou, Hanne en Luna richten op:

Ladder’op is een organisatie die onderwijsondersteuning aanbiedt aan Brusselse kinderen, opgericht door 4 oud-leerlingen van Sint-Guido.

Luna Batota: “Toen wij enkele jaren geleden op het Sint-Guido-Instituut zaten, hebben wij, Cinzia, Hadiatou, Hanne en ikzelf, aan den lijve de problemen ondervonden waar vele Brusselse leerlingen nog steeds mee te maken hebben. Zoals taalachterstand of geen eigen, studie-bevorderend plekje hebben thuis. En wij konden zien hoe leraren het soms lastig hebben met een multiculturele groep.”

“Het kan duidelijk beter in de Brusselse scholen!”

“De Brusselse jeugd heeft zoveel in haar mars. Zij hebben enkel dat extra duwtje en steun nodig om er te geraken. Brusselse leerlingen moeten veel uitdagingen overwinnen, op sociaal, economisch en intellectueel vlak. Daarom willen wij hen, samen met hun ouders, op de goede weg helpen.”

Ladder’op focust op drie belangrijke pijlers:

  • de leerlingen: wij willen betaalbare onderwijsondersteuning aan huis aanbieden naast steunklasjes en thema-workshops;
  • de ouders: doorverwijzen naar de juiste instanties zodat een kind een kind kan zijn;
  • onze begeleiders: Ladder’op vzw biedt haar begeleiders de kans om in contact te komen met de Brusselse jeugd. Daarnaast organiseren wij ook lezingen en opleidingen op maat van de begeleiders. De ervaring die zij tijdens hun Ladder’op-begeleiding opdoen, is uniek en zorgt vaak voor een blijvende positieve indruk.

Ladder’op werkt met vrijwilligers maar ook met toekomstige leerkrachten. Zij bezitten veel motivatie en potentieel. We willen dat ze al tijdens hun studies in aanraking komen met hun toekomstige leerlingen. Dat is de beste manier om in te spelen op de noden van de Brusselse jeugd en uit te groeien tot ervaren lesgevers.

Onze begeleiders nemen de taak op zich om leerlingen te begeleiden op school. We geloven dat door het bundelen van onze krachten, samen met ouders en leerlingen, het Brussels onderwijs alleen maar sterker kan worden. Ladder’op is daarom steeds op zoek naar enthousiaste begeleiders.

Voor meer info: http://www.ladderop.be

Over Frank Hoornaert

leraar Sint-Guido-Instituut, Anderlecht
Dit bericht is geplaatst in oud-leerling. Bookmark de permalink.