maandag 7 mei 2018

All eyes on me!

London 2018 was fantastic fun and learning!

Het hoogtepunt van onze trip was de London Eye. In een kwartier ben je helemaal rond. Je kan er de hele stad zien, 360° tot en met het onvermijdelijke, maar prachtige wolkendek. Wij hebben ons supergoed geamuseerd, zoals je kan zien aan onze stralende gezichten.

Tabarek en Elena van 5ASO voor de London Bridge: “Londen is een mooie en diverse stad, maar vele mensen doen erg druk en zijn vooral met zichzelf bezig. Ook ons gastgezin was niet bepaald attent. Het eten vonden wij ronduit vreselijk.”

“Saint Paul’s Cathedral is meer een museum dan een kerk. Ik was onder de indruk van de grootsheid zowel binnen als buiten. Het is niet voor niets de Anglicaanse Sint-Pietersbasiliek.” (Nicky, 5WeWi)

“Ik vind Londen wel een toffe stad, zeker aan de Theems. Maar het is er veel drukker dan Brussel. Vanaf 6 uur ’s ochtends rent er al een menigte op en af. Londen is fijn voor een lang weekend, maar ik woon toch liever in Brussel”, Philomina van 5HW.

Chaïma, 5C&M: “De leerlingen van 5EcMt hebben ons bezoek aan Sint Paul’s goed voorbereid en ons in het Engels op sleeptouw genomen. Ik had buikpijn, maar ben toch geboeid blijven luisteren.”

Vanuit London Eye kan je The Houses of Parliament zien, met Big Ben verpakt in een zwart zeil voor restauratie.

Achter London Eye: de Hungerford spoorbrug en daarachter links het station Charing Cross. Verder, tegen de horizon: de BT Tower.

Na de eerste, uitgeregende dag baadde de City de rest van onze reis in de sunshine en wij van 5MO en de heer Vanderhaeghe in de opperbeste street mood. Op de achtergrond de Tower of London. #Bondy on est là … en voor de Britten hetzelfde.

Ik sta te genieten tijdens de terugtocht naar huis met een prachtig uitzicht en een glimlachende zon. Het is acht uur ’s avonds als onze twee bussen vol leerlingen moe maar voldaan terugkeren via Dover naar Calais. Er was vanop het dek van de ferry een onvergetelijke zonsondergang. Jasmina Mani, 5HW

Een blakende Adina Chaudhary van 5GWW voor de Millennium Footbridge ter hoogte van Tate Modern, met Saint Paul’s op de achtergond. Na de eerste regendag waren de volgende dagen zonovergoten.

London was tof en wij hebben veel gezien. See you soon! Imane El Ghajji en Oumaima Bahri van 5EcWi.

Over Frank Hoornaert

leraar Sint-Guido-Instituut, Anderlecht
Dit bericht is geplaatst in uitstap. Bookmark de permalink.