dinsdag 8 mei 2018

Heerlijke appelcake

Voor de heerlijkste appelcake ter wereld moet je bij Imane van 5EcWi zijn. Om duimen en vingers naar af te likken!

Dit zijn mijn ingrediënten:

  • 250 g bloem
  • 150 g suiker
  • 3 eieren
  • 1 kop melk
  • 25 ml olie (zonnebloem)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 à 3 appels

De bereiding:

Om te beginnen schil ik de appels en snij ze in blokjes voor in de cake en schijfjes voor bovenop.

De andere ingrediënten meng ik met een klopper tot een homogene brei, niet te nat en niet te droog.

Ik voeg de rauwe blokjes appels en meng alles nog een keer.

Ik smeer de vorm in met boter, olie en bloem.

Ik keer het deeg in de vorm en leg de schijfjes appel vanboven.

Bakken op 180°C gedurende 25 à 30 min. Controleer af en toe.

Afwerken naar believen met een fijn laagje confituur (abrikoos, aardbei, ananas …) en cocosschilfers.

Smakelijk!

  • Imane El Ghajji, 5EcWi

Over Frank Hoornaert

leraar Sint-Guido-Instituut, Anderlecht
Dit bericht is geplaatst in recept. Bookmark de permalink.