woensdag 9 mei 2018 (1)

“Doe vandaag wat je vandaag kan doen”

Twee jaar geleden zijn Robert Comanici en Redouane Amanchar op Sint-Guido afgestudeerd en zij zitten nu in hun tweede jaar Toegepaste informatica op Odisee campus Brussel. Robert gaat voor BI (Business Intelligence), Redouane voor data-analist.

“Doe vandaag wat je vandaag kan doen,” luidt hun goede raad aan onze laatstejaars Xavier en Hicham (op de foto links). “Stel niet uit tot morgen. Dan word je nadien beloond met drie maanden vakantie.”

Dit zijn Redouane en Robert tijdens hun project Business Topics and Trends (Database Development, Information Management (SQL, PL/SQL) dat in maart in Malta liep. Redouane : “Het was hard werken. Wij hebben een database opgesteld voor international banktransacties en die geautomatiseerd in functie van het SEPA-protocol.” Robert: “Maar wij hebben ook van het eiland genoten. Hard werken en ontspannen kunnen samengaan.”

En dat is ook hun boodschap aan het adres van onze leerlingen: “Geniet nog van je middelbaar, nu het nog kan. Want straks het leven neemt een andere wending. Als je voor hogere studies wil slagen, moet je véél verantwoordelijk opnemen. Er zijn geen leraars meer die achter je aanzitten om je aan het werk te zetten. Je moet zelf initiatief kunnen nemen.”

Robert en Redouane hopen te slagen en doen daar alles aan. Wij wensen ze heel veel succes!

Over Frank Hoornaert

leraar Sint-Guido-Instituut, Anderlecht
Dit bericht is geplaatst in oud-leerling. Bookmark de permalink.