donderdag 31 mei 2018

Zomerhotel gezocht voor onze Sint-Guido-legkippen

Bent u bereid om onze drie SGI-kippen een zomerhotel aan te bieden gedurende twee maanden? Aarzel dan geen seconde langer en grijp uw kans.

Zoals u wellicht weet, is de Itterbeekselaan de trotse eigenaar van een mooi aangelegde en goed onderhouden moestuin. Al het lekkers dat de moestuin biedt, wordt door de leerlingen gebruikt bij het bereiden van gerechten.

Bovendien kunnen we voor die heerlijke voedselbereidingen ook al jaren rekenen op onze sluwe kippen en hun uitgekookte eieren. Moestuin, kippen en IL zijn stilaan onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Nu zijn kleine vakanties redelijk gemakkelijk te overbruggen omdat enkele dierenliefhebbers af en toe eens langskomen om de kippen te verzorgen. Maar een lange zomervakantie is een heel ander verhaal.

Uiteraard kan er voor kippenvoer gezorgd worden en u zal zelf natuurlijk kunnen genieten van smaakvolle, verse eieren. Het moment van de ‘overhandiging’ en de wijze van transport kunnen naderhand bekeken worden.

Ter info: hoe moet ik ‘mijn’ nieuwe kippen thuis introduceren?

  • Zet ze in een eigen hokje in de omgeving van je eigen toom (= haan met enkele kippen) zodat zij kunnen wennen aan elkaars geluiden.
  • Na een dag laat je de dieren bij elkaar. Doe dat liefst ’s avonds, als de kippen op stok zijn gegaan.
  • Zorg dat er genoeg ruimte voor jouw kippen is om zich terug te trekken.

U kan met al uw vragen terecht bij Dieter Biesemans
dieter.biesemans@sintguido.be

Over Frank Hoornaert

leraar Sint-Guido-Instituut, Anderlecht
Dit bericht is geplaatst in tip. Bookmark de permalink.