woensdag 2 oktober 2019

4 Toerisme krijgt in openlucht les in Sint-Pieters-Leeuw

Eerst gingen we naar een weide waar vier prachtige Brabantse trekpaarden op staan.

Een paar minuten later komt Hubert (Avaux) ons gidsen. Hij is de lesgever van dienst. Ik vind dat hij het zeer goed gedaan heeft. Dit is hem:

Hubert heeft een mandje meegebracht met wortels. Die  mogen wij aan de paarden geven!

 

Meneer Avaux vertelt ons ook dat de paarden vroeger geblokstaart werden. Dat betekent dat men hun staarten afknipte tot er alleen nog maar een knotje overbleef. De mensen deden dat omdat de paarden de bevelen  via de mond krijgen en een staart in de weg hangt.  Momenteel mag dat niet meer gedaan worden , zoals je op deze foto ziet. Hun veulens hebben nog een lange staart. Hij had ook een boek “het studboek”, daar staan alle geboortes van alle veulens in.       

De paarden maken sinds vorig jaar deel uit van het immaterieel erfgoed van UNESCO. Er leven nog 6000 Belgische trekpaarden. Ik vond het heel interessant om meer te weten te komen over deze paarden, ik zie ze tenslotte elk jaar tijdens de Paasprocessie in mijn dorp Lembeek (Solina).

                             

Hubert vertelde ons alles wat we moesten weten over deze interessante paarden. Op deze foto zien jullie een twee merries met elk een veulen.

                

Daarna zijn we naar het domein Coloma gegaan. 

We bezoeken daarna de toeristische dienst. De mevrouw van de toeristische dienst sprak over het park en de bezoekers. Ze vertelt ons ook dat  het kasteel nu een cultureel centrum is. 

Daarna zijn we in de rozentuin gegaan om met onze bundel te werken. Het begon te regenen dus heb ik mijn KW uit mijn boekentas halen. Anders was ik helemaal nat. (Qassem)

In de internationale rozentuin vinden we verschillende symbolen die deze landen typeren. Voor elk land stond een kunstwerk. Wanneer je dit kunstwerk ziet, denk je meteen aan dit land.  

Zo tref je er  voor Denemarken het Vikinggraf aan, voor Canada het rastervormig stratenpatroon en voor Frankrijk wijnvaten en wijnranken.

Hieronder zien jullie Ilias en Qassem in “China.”

 

Dit is het symbool van China omdat ze bekend zijn voor hun horoscoop en ook voor hun Chinese muur.

 

Na de Chinese en Japanse tuin zijn we naar huis gegaan. Ik vond de uitstap oprecht heel leuk , alleen het weer had wat beter mogen zijn. Teksten gebaseerd op de verslagen van Solina, Illias, Amando, Qassem, Benedicte van 4T.

Dit bericht is geplaatst in uitstap. Bookmark de permalink.