dinsdag 27 oktober 2020

Tweede graad toerisme in De Panne op kustexcursie

Op uitstap naar de kust in deze corona tijden, mag dat wel?

Ja, gelukkig wel, vermits het in de 2de graad toerisme gaat over een uitstap die in het leerplan toerisme vermeld staat als  een “verplichte uitstap”.

Met de gratis treinreis, iedereen beschikte over een  Hello Belgium pass, bereiken we om 11u30 vanuit Brussel, na een bijna drie uur durende rit, eindelijk de kustplaats De Panne.

Imane Ananouch vertelt er ons het volgde over: Wij, leerlingen van 4T en 3T hebben een uitstap gedaan in de Panne op 23/10/2020. We moesten daar eigenlijk elk om beurt gidsen. Gelukkig was het  die dag heel goed weer en om de kustplaats De Panne leren kennen. Het was een toffe dag, vind ik.

Het uitzicht vanop de Kyck Hill is prachtig!

Dit ben ik, Imane Ananouch. Ik moest hier vertellen over de Dumontwijk en ook over de Kykhill duin. Het was moeilijk om te spreken met het masker, omdat je daar luider moet spreken dan normaal en dat eerlijk gezegd was het bij iedereen een probleem, denk ik. Voor de rest was alles goed vond ik.

Iedereen volgde mee, het was een  leuke groep om voor te gidsen.

Angela: Op deze foto kan je mij zien voor de Nano-Nanine villa. Het is een villa uit 1936. Het is een modernistisch hoekcomplex. Het heeft 2 garages. Soberheid, ronde afgevormde vormen zijn kenmerken van deze villa. Ik denk dat ik goed heb gegidst. 

Behar vertelde ons dat in deze mooie villa in cottagestijl, koppelvilla Zonneweelde en La Roche, de strategie werd uitgezet om de IJzervlakte gecontroleerd onder water te zetten in het begin van de eerste wereldoorlog.

Adama vertelde ons het volgende: Hier zien we een foto van mij waar ik aan het gidsen ben. Ik heb over de Villa Doudou gesproken.  In 1995 wordt het gebouw beschermd als monument. Het is een mooie villa in de typische cottage stijl. Ik vond het zelf heel interessant toen ik de informatie had gevonden.

Hier op de Leopold I Esplanade sprak Mohsine over de eerste koning van België die hier afgebeeld staat. Het was hier dat hij voor de eerste keer voet aan land zette in België.

Uit het verslag van Lennert:  De kust excursie naar de Panne was heel erg leuk wat we er gedaan hebben zal ik je nu vertellen. Voor het vak toerisme/CT moesten we een opdracht doen: gidsen! Ik keek er eerst niet naar uit maar achteraf gezien was het toch nog een leuke dag geworden.

Wat hebben we er gedaan?                                                                           

We hebben dus eigenlijk de rol van gids op ons moeten nemen. Eerst leek dat mij niet zo leuk want ik had heel veel stress maar toen ik eenmaal bezig was viel het toch nog mee. We hebben er gegeten maar door het corona-virus waren er nergens eetgelegenheden open We hebben ons lunchpakket opgegeten op het strand.

De Sahara

Je zal wel denken “de Sahara in de Panne dat kan toch niet” maar toch moet je het geloven. Het is niet de echte Sahara maar zo wordt het natuurgebied genoemd. Hier is een foto van het stukje Sahara waar wij anderhalf uur  hebben in gewandeld. De Sahara in de Panne ligt in de Westhoek in de Panne:

Ik raad het zeker aan om ook eens naar de Panne te gaan want niet alleen kan je er genieten van het breedste strand in België maar ook van de prachtige monumenten en cultuurelementen en natuurlijk van De Westhoek, het oudste natuurreservaat van België, aldus Lennert.

Dit bericht is geplaatst in evenement. Bookmark de permalink.