dinsdag 22 juni 2021 (2)

Alexia (6 CM) openhartig over haar schoolloopbaan op Sint-Guido

Dit is een proefwerkvraag voor de leerlingen van het 6de jaar Communicatie & Media:

“Vraag 12  :  Artikel voor Nieuwsbrief of schoolkrant

LPD 24      Punten   /20

Het schooljaar loopt op zijn einde. Dit betekent ook voor jou het einde van je secundaire studies aan het Sint-Guido-Instituut. Je schrijft hieronder hoe je deze schoolloopbaan hebt ervaren: je klasgenoten, samenzitten met  5CM, de corona, de schoolinfrastructuur en de verhuis naar de Porta, hoe je les volgen op de Porta vond ( een heel nieuw gebouw waar reeds vele andere scholen naar kwamen kijken) ….
Maak het artikel zodanig dat het klaar is voor publicatie, geef het ook een passende titel.”

Hieronder het artikel dat Alexia schreef en dat we met haar toestemming ook mogen publiceren.

Ik zit nu al 2 jaar in het Sint-Guido-Instituut en volg hier de richting communicatie en Media. Ik startte mijn eerste jaar in het SAP waar ik voor het eerst al mijn klasgenoten heb leren kennen. het was wel een aanpassing voor mij want we waren een graadsklas. Dat wil zeggen dat ik samen met het zesde in de klas zat (5 en 6 CM).

Dit was even wennen maar later vond ik dit super leuk, want ze hebben ons veel geholpen wanneer we verschillende zaken niet wisten. We waren een super leuke klasgroep. nu dat ik in het zesde zit, heb ik ook een veel betere band met de leerlingen van het vijfde.

Wanneer ik in het 5de zat, startte ik in het SAP, maar daarna moesten we verhuizen naar een nieuw gebouw met als naam Porta 1070.

Ik vind dit super want het gebouw is veel moderner, we hebben een aula en het gebouw is heel groot.

De lessen verliepen ook zeer goed, wij kregen les in het openleercentrum (dit zijn lokalen zonder muren en deuren). Ook de leerkrachten waren steeds bereid om ons te helpen en vragen te beantwoorden.

Ik ben zeer blij dat ik heb gekozen om te studeren aan het Sint-Guido-Instituut, omdat ik hier een zeer leuke ervaring heb gehad en ik heb hier veel bijgeleerd over de verschillende leerstoffen, maar ook over mezelf.”

  • Alexia Buscemi, 6C&M
Dit bericht is geplaatst in evenement. Bookmark de permalink.