APPELTAART
Beste leerlingen
Ik ben Ayoub El Ghajji uit 6 ECMT. Vandaag ga ik jullie vertellen hoe je een héérlijke appeltaart maakt. Als je mijn stappen volgt, zal het zeker lukken.
Ingrediënten:
2-3 eieren
4 appels
1 yoghurt natuur
250 g bloem
150 g suiker
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
Melk
Olie
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 °C
2. Meng de boter en de kristalsuiker met de kopper in een mengkom.
3. Voeg de bloem en eieren toe en kneed alles in een drietal minuten tot soepel deeg. Niet te lang kneden.
4. Schil de appels, snijd ze in dunne schijfjes. Doe de schijfjes appel in een mengkom. Wentel ze door elkaar zo dat ze mooi verdeeld worden.
5. Vet de taartvorm in met de boter. Rol het deeg uit tot een ronde lap in de rand van de taartvorm.
6. Beleg de deegbodem met appelschijfjes. Werk in overlappende cirkels. Meng de rest van de kristalsuiker en de inhoud van het zakje vanillesuiker en strooi dit mengsel over de appels.
7. Bak de taart ongeveer 40 minuten goudbruin in de oven. Laat de taart afkoelen op een taartrooster.
8. Verwarm de abrikozengelei. Bestrijk hiermee de appels en geraspte kokosnoot
Resultaat:
SMAKELIJK!