dinsdag 14 maart 2022 (3)

COOKIES

Recept voor chocolade chip cookies

INGREDIËNTEN

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei (M)
  • 1 tl vanille- extract
  • 200 gram bloem
  • snuf zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 gram chocolade chips
  • extra chocolade chips ter decoratie

RECEPT

  • Doe de boter en basterdsuiker in een kom en mix tot een romig geheel. Voeg het ei en het vanille-extract toe en mix tot een glad mengsel.
  • Voeg het bloem, zout en de bakpoeder  toe en zet de mixer uit zodra de bloem is opgenomen. Kneed de chocolade chips door het deeg.
  • Laat het deeg minstens 1 uur rusten (maar het liefst de hele nacht), verdeel het deeg daarna in 16 gelijke stukken.
  • Draai balletjes van de stukjes deeg en leg ze met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Ik heb meestal 2-3 bakplaten nodig om alle koeken te bakken. Voeg nog wat extra stukjes chocolade toe (zie de TIP voor de twee mogelijke manieren).
  • Bak in een voorverwarmde oven van 170 °C (boven- en onderwarmte) in 12-14 minuten goudbruin. De koekjes zijn na het bakken nog een beetje zacht. Laat ze een paar minuten op de bakplaat afkoelen en verplaats ze daarna naar een rooster waar ze volledig af kunnen koelen.
  • Smakelijk!
  • Amna Zahra Ayub – 5HW
Dit bericht is geplaatst in recept. Bookmark de permalink.