dinsdag 24 mei 2022

LEKKERE TIRAMISU MET SPECULAAS

ingrediënten

  • 125 gr speculaaskoekjes
  • 250 gram Mascarpone
  • sterke koffie
  • 2 eierdooiers
  • 1eiwit
  • 50 gr bloemsuiker
  • 2 el Amaretto
  • Cacaopoeder of speculaascrumble

bereiding

  1. Maak sterke koffie. Gebruik hiervoor 1 maatje koffie per kopje
  2. Splits de eieren en hou het eiwit van 1 ei apart
  3. Meng vervolgens met een mixer de 2 eierdooiers, de bloemsuiker en de Amaretto tot een luchtig beslag. Dit mengsel moet een lichte kleur hebben
  4. Voeg de mascarpone toe en mix alles tot een glad geheel
  5. Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig met een houten lepel onder de mascarponecrème. Klop de lepel niet af op de rand van de kom, want zo klopt u de lucht uit het opgeklopt eiwit
  6. Dompel de speculaasjes één voor één in de koffie maar niet te lang: ze moeten nog een beetje krokant zijn
  7. Leg ze op de bodem van een kom. Bedek de speculaasjes met een laag mascarponecrème. Hierop komt dan weer een laag met koffie doordrenkte speculaasjes en vervolgens weer een laag crème.
  8. Herhaal dat dan nog een keer
  9. Zet de tiramisu 4 uur in de koelkast om op te stijven
  10. Strooi vlak voor het opdienen een laagje cacaopoeder of speculaaskruimels over de tiramisu

SMAKELIJK!

  • Amna Zahra Ayub, 5HW

Over Frank Hoornaert

leraar Sint-Guido-Instituut, Anderlecht
Dit bericht is geplaatst in evenement, recept. Bookmark de permalink.