woensdag 25 mei 2022 (1)

Cake basisrecept

Ingrediƫnten

  • 240 g suiker
  • 240g boter
  • 280g zelfrijzende bakmeel
  • 1 zakje vanille suiker
  • snufje zout
  • 4 grote eieren

Benodigdheden

  • Mixer
  • Cakevorm van ca. 30 cm
  • Bakpapier
  • Zeef

Bereiding

Verwarm de oven op 175 graden. Vet een bakvorm goed in en leg eventueel een velletje bakpapier op de bodem, hierdoor gaat hij er makkelijker uit. Mix de suiker met de vanillesuiker en boter romig. Mix een voor een de eieren er door. Zeef het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout er bij. Spatel of mix nog een keer goed door.

Doe het cakebeslag in de bakvorm. Zet de cakevorm ca. 60 minuten in de oven tot hij mooi gerezen en gaar is. Controleer met een prikker of de cake er droog en schoon uit komt.

Tip: Zorg dat alle ingrediƫnten voor de cake op dezelfde temperatuur zijn en voeg ze beetje bij beetje toe om schiften te voorkomen.

Smakelijk!

  • Ernestina Addai, 5HW
Dit bericht is geplaatst in evenement, recept. Bookmark de permalink.