dinsdag 31 mei 2022

Koreaanse Corn dog

Ingrediënten:

– 3 worsten
– 1 aardappel
– 1/2 kopje broodkruim
– 3 plakjes kaas
– 5/8 kopje water

hulpmiddelen en kruiden

– 1 tl actieve droge gist
– 1 kopje bloem
– 1 el maïszetmeel
– 1/4 tl zout
– 1 el suiker

bereiding:

Prik de houten eetstokjes in de worstjes of mozzarella sticks. Je kan ook een combinatie maken van worstjes, mozzarella en een mix van de twee.

Laat de worsten en mozzarella sticks uitlekken op een theedoek. Plaats ze vervolgens in de koelkast. Begin nu aan je beslag.

Voeg bloem, suiker, zout en bakpoeder toe in een grote kom. Roer tot je een vaste massa krijgt. Voeg nu ook je melk en boter toe. Klop de ingrediënten samen met een garde tot het een gladde massa. Het beslag moet tijdens deze stap dik en plakkerig zijn. Wanneer je de garde optilt, mag het er niet vanaf lopen. Zorg ervoor dat je ei en melk rechtstreeks uit de koelkast gebruikt, zodat het beslag koud is. Is het erg warm in je keuken? Zet het beslag dan even in de koelkast om het koud te krijgen.

Giet het beslag in een grote vorm. Dit maakt het gemakkelijker om de hele hotdog in één keer te coaten. Strooi de panko in een andere grote vorm.

Giet nu de olie in een frituurpan. Zorg dat er voldoende olie is zodat deze diep genoeg is om de hele hotdog te bedekken. Breng de olie tot ongeveer 170 °C.

Haal je spiesjes nu boven. Om juist te coaten draai je de hotdog een paar keer in het beslag tot het volledig bedekt is. Je mag hier ook je vingers gebruiken om het beslag gelijkmatig te verdelen.

Rol de hotdog door het paneermeel. Terwijl het plakkerige beslag een deel van de broodkruimels opneemt, mag je er met je hand extra paneermeel over strooien. Werk snel en efficiënt en herhaal deze handeling tot alle hotdogs bedekt zijn met beslag en paneermeel.

Voeg 2 à 3 hotdogs toe aan de hete olie. Bak een paar minuten aan beide kanten tot het beslag goudbruin ziet en volledig gaar is.

Bestrooi hotdogs met suiker, zout en kruiden naar keuze.

Serveer met mosterd en ketchup. Smakelijk!

  • Iman Zarou, 5HW
Dit bericht is geplaatst in recept. Bookmark de permalink.