Lekkere brownies voor 8 personen
De ingrediënten dat je nodig hebt:
- 200 g donkere chocolade
- 50 g bloem
- 20 g amandelpoeder
- 3 eieren
- 130 g suiker of vanillesuiker
- 130 g boter
Materiaal:
- 1 ruim bakblik
- 1 vel bakpapier
BEREIDINGSWIJZE
- Neem een glazen mengkom en een diepe pot of pan waarin je de kom kan hangen.
- Weeg de chocolade en breek hem in stukjes in de mengschaal. Weeg ook de boter, snij de margarine in blokjes en doe deze bij de chocoladestukjes.
- Vul de pot of pan met een bodempje water en zet hem op een zacht vuur. Hang de glazen kom met chocolade en boter in het water.
- Laat de chocolade en de boter smelten. Roer af en toe even.
- Breek de eieren in een tweede mengschaal. Weeg de suiker en strooi hem bij de eieren. Roer het mengsel los met de garde.
- Schenk het gesmolten mengsel van chocolade en boter bij de eieren met suiker en roer met de garde.
- Weeg de bloem en het amandelpoeder. Voeg beide bij het chocolademengsel en roer tot je een egaal browniebeslag krijgt.
- Verwarm de oven voor tot 170°C.
- Smeer enkele likjes boter over de bodem van het bakblik, en bedek de bodem en de zijkanten met een vel bakpapier. De boter helpt het papier te fixeren.
- Schep het browniebeslag in het bakblik tot je een laag van 2 tot 3 centimeter dik hebt. Strijk het oppervlak glad.
- Bak het beslag gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat het gebak afkoelen.
- Hef het browniegebak uit de vorm en snij de opstaande randen weg met een groot scherp mes.
- Snij het gebak in gelijke vierkantjes van ongeveer 5 bij 5 centimeter. Het hart van de brownies moet mals zijn.
- Bewaar de brownies in een afgesloten koekjestrommel.
En geniet van jullie heerlijke brownies.
- Iman Hajji, 5HW