donderdag 17 december 2015

Geluk

Heb jij familie en vrienden die altijd voor jou klaarstaan of misschien een speciaal iemand die van je houdt? Heb jij ’s avonds een heerlijke maaltijd klaarstaan en als je moe bent, kan je gewoon naar je bed? Dan ben jij waarschijnlijk rijker dan je denkt.

Sommige mensen moeten de betekenis van ‘rijk zijn’ leren begrijpen. Rijk zijn betekent niet dat je met een Guess-tas rondloopt, dat je de nieuwste Nikes hebt die er op de markt bestaan en dat je de laatste nieuwe i-phone hebt.

Natuurlijk heeft ieder zijn eigen manier om zich te uiten, maar men weet meestal niet de waarde van de mensen om je heen. We hebben tegenwoordig meer aandacht voor het materiële dan voor het leven om ons heen.

Misschien heb je voortdurend ruzie met je ouders. Of misschien helemaal niet. Je weet dat ze er zijn, maar wat is het eerste dat je ’s avonds doet? Precies: facebook checken, instagram openen, snapchat, whatsappen enz.

Weinigen gaan iets doen met hun ouders. Tot de dag komt dat ze niet meer naast je staan. Dan pas merk je dat die ouders van je veel belangrijker waren dan dat je dacht. Dat is ‘rijk zijn’: de liefde van je ouders voelen.

Als je van thuis vertrekt, of je gaat slapen, laat je ouders altijd met mooie woorden achter. Maak ze trots en zorg ervoor dat je elke dag een glimlach op hun gezicht tovert.

Maar zorg er in elk geval voor dat jij zelf weet wat belangrijk is in je leven en wat je graag wilt bereiken. Wees ook dankbaar voor wat je hebt en voor wie je bent.

  • Ya Lil of Yasmina El Hakiki, 5OPR

Over Frank Hoornaert

leraar Sint-Guido-Instituut, Anderlecht
Dit bericht is geplaatst in dagboek. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord