woensdag 3 februari 2016 (2)

Uit Het Laatste Nieuws:

KONINGIN MATHILDE BIJ SLACHTOFFERHULP CAW

Koningin Mathilde luistert aandachtig tijdens een werkvergadering van het centrum. - Photo News

Koningin Mathilde tussen onze zesdejaars OPR luistert aandachtig tijdens een werkvergadering van het Centrum voor Algemeen Welzijn. – Photo News

Koningin Mathilde heeft een bezoek gebracht aan het Centrum voor Algemeen Welzijn (CAW) in Brussel. Ze maakte kennis met de werking van de dienst slachtofferhulp. De koningin ging ook in gesprek met werknemers en met leerlingen van ons Sint-Guido-Instituut.

“Dit is pas échte erkenning voor mijn werk”, zegt hulpverlener Diane Bruneel. Het CAW Brussel biedt in de 19 gemeenten van Brussel hulp- en dienstverlening aan mensen met vragen of die het moeilijk hebben als gevolg van persoonlijke, relationele of maatschappelijke problemen.

“De koningin was oprecht geïnteresseerd in onze job. Ze stelde veel vragen, vooral over het menselijke aspect”, aldus hulpverleners Diane Bruneel en Tamara Schrijvers. “Het bezoek was op voorhand strak getimed. Maar daar was niet veel van te merken. De koningin nam echt haar tijd om alle aspecten van onze job te ontdekken. Dit bezoek voelde aan als een échte erkenning voor ons werk.”

De OPR-leerlingen van het Sint-Guido-instituut kregen samen met de koningin ook een training groepsmethodologie voor jongeren.

Studenten Abdel en Petra kregen complimenten van de koningin omdat ze zo spontaan bleven. - Baert MarcOnze leerlingen Abdel en Petra kregen complimenten van de koningin omdat ze zo spontaan blijven. – foto Baert Marc

 

 

 

“Het is belangrijk om hulp te krijgen, ook al komt dat niet van je naaste omgeving”, vertellen studenten Abdel El ouedi en Petra Amisi. Ze hebben trouwens complimenten van de koningin gekregen. Ze vertelde dat mensen in haar bijzijn dikwijls heel geforceerd deden. Ze apprecieerde het enorm dat wij zo spontaan waren en onszelf bleven. We hebben eigenlijk gedaan alsof koningin Mathilde één van ons was.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-brussel/-echte-erkenning-voor-ons-werk-a2598886/

Dit bericht is geplaatst in (beeld)verhaal. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord