woensdag 9 maart 2016 (2)

Tijd voor paascake

ingrediënten

  • 6 eieren
  • 200 gr suiker
  • rasp van de schil van 1 citroen
  • 75 gr bloem
  • 75 gr maïzena
  • 1 recept voor chocolade roomglazuur
  • zakje gemengde chocolade-paaseitjes

bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Vet een tulbandvorm in en bestuif licht met bloem.
  2. Splits de eieren. Mix de eidooiers met 2/3 van de suiker romig met een elektrische mixer. Citroenrasp erdoor mengen.
  3. In een andere kom het eiwit met de resterende suiker stijf slaan. Doe dit bij het eidooiermengsel.
  4. Meng de bloem met de maizena en zeef dit over het eimengsel in de kom. Alles voorzichtig met een spatel mengen.
  5. Giet het beslag in de tulbandvorm en strijk het glad. Bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Stort de cake uit op een rooster en laat helemaal afkoelen. De cake kun je heel goed al een dag van tevoren bakken.
  7. Zet de tulbandcake op een serveerschaal en bestrijk rondom met de chocolade roomglazuur, eventueel wat smeerbaarder gemaakt door er een scheutje kersenlikeur aan toe te voegen. Vul het gat in het midden met de chocolade-eitjes.

Veel succes!

Dit bericht is geplaatst in recept. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord