maandag 11 april 2016

Voor alle mensen die geraakt zijn door de aanslagen

Brussel is geraakt, maar wij zijn niet bang. Wij leven en we zullen vechten. We zijn sterk en sterker dan zij die dit deden. We zullen tonen dat wij na deze aanslag nog kunnen leven zonder angst. Als we samen zijn, tonen we onze liefde voor Brussel en voor heel België. Samen zijn we geraakt door de aanslag op Brussel, maar samen zijn we sterker en tonen we dat we niet bang vzijn. Samen zullen we dit overleven.

  • Sélèna Muñoz Sanchez (3HW)

tekening David

Mijn mooie Brussel

Mijn tweede huis, my second home

Ik ben in shock geraakt na al wat er gebeurd is in Brussel. Nog steeds kan ik niet geloven wat er allemaal gebeurd is. Nu besef ik pas hoe de Irakezen, Palestijnen, Syriërs en anderen zich elke dag moeten voelen. Hun huizen worden gebombardeerd, hun familie vermoord , hun dromen weggenomen… Ze moeten alles achterlaten: hun taal, bezittingen, cultuur en misschien zelfs hun familie, om een beter leven te zoeken. Alstublieft, laten we ons niet boos maken op de vluchtelingen. We moeten niet vergeten dat zij de eerste slachtoffers zijn van die gruwelijke 5-jarige oorlog in Syrië. Ze zijn degenen die op straat en onder de bruggen slapen om de weg naar Europa te vinden, zij zijn degene die zich zonder hoop voelen. Laat we onze gevoelens niet op hen richten. Laten we ons niet verdelen want dat is wat de terroristen willen, ons verdelen. Laten we niet racistisch doen. Vergeet niet: we moeten niet vechten met liefde maar tegen haat.

Moge God ons mooie land beschermen.

Moge God alle bewoners van België beschermen.

  • Jasmina Mani (3HW)

foto 3HW

Bruxelles ma belle

Brussel, zoals jouw grote zus Parijs, is het nu jouw beurt om triestige en angstige momenten te beleven. De kleurrijke bloemen, de mooie vlinders, de warme lichtstralen van de zon en het gelach van blije mensen op straat zijn weg. Mijn hart breekt in duizend stukken van glas. We moeten er iets aan doen! Als wij samen blijven, net als de blaadjes die vastzitten aan een tak van een boom zullen wij overleven en sterk zijn. Samen kunnen wij dat!

  • David Alazaroae (3HW)

nDSAuhocbHR8ZmXUDGexATG5i1458761496

Vandaag zijn we in rouw. We zijn verdrietig, angstig, voelen ons machteloos.

De terreur is nu ook aanwezig in onze eigen stad, in ons Brussel, niet meer alleen in Mosul, Istanbul, Aleppo …

Het is meer dan ooit noodzakelijk om bruggen te bouwen, en te zoeken naar wat ons verbindt. Onze waarden zijn belangrijk: democratie, openheid, respect, menselijkheid. We mogen ze niet opgeven maar moeten ze meer dan ooit verdedigen.

Ik hoop dat wij als school dit samen mogen doen.

  • Candide Behets, directeur

Over Frank Hoornaert

leraar Sint-Guido-Instituut, Anderlecht
Dit bericht is geplaatst in dagboek. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord