donderdag 19 mei 2016 (1)

Opgeladen na dagje politieschool

Arnaud Botten en ik hebben op dinsdag 19 april samen met de aspiranten, de lessen gevolgd op de politieschool in Evere.

De eerste les is ‘burgerlijk recht’, een blok van twee uur, waarna we worden doorverwezen naar ‘politie-interventietechnieken’. Daar maken we mee hoe je moet leren werken met pepperspray en hoe een wapengordel te gebruiken. Ter informatie: het wapengordel bestaat uit een wapen, pepperspray, handboeien en de wapenstok.

Na deze praktijkgerichte les krijgen we een uurtje pauze, tijd om contact te leggen met de aspiranten. Wij stellen vele vragen. Omdat Arnaud en ik graag bij de politie zouden aansluiten, hebben we ze voorbereid. Onze vragen beantwoorden ze onmiddellijk; bovendien geven de leerlingen nuttige tips die we zeker kunnen meedragen naar de volgende proeven.

Na de middag volgen nog twee lesblokken van ‘politioneel onthaal’. Die lessen zijn zeer theoretisch, maar horen nu eenmaal bij het takenpakket van de politie-inspecteur.

Op het einde van de dag ga ik met een zeer goed gevoel naar huis, vol enthousiasme. Ik ben er steeds meer van overtuigd dat deze job iets voor mij is. Die motivatie zal zeker helpen tijdens de verdere voorbereiding op mijn volgende proeven.

  • Robin Baetens, 7INV

Over Frank Hoornaert

leraar Sint-Guido-Instituut, Anderlecht
Dit bericht is geplaatst in dagboek. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord