woensdag 21 september 2016

Een dag in mijn leven 

Het is zes uur ’s ochtends, maar de zon blijft verstopt achter immense wolken. Misschien wil zij nog een paar minuutjes slapen, net zoals ik …

De geur van pannenkoeken en koffie geeft me zin om een nieuwe dag te beginnen. Met een pannenkoek in de hand en mijn geschiedenisboek in de andere, ga ik op stap. Vandaag moet ik mijn broer niet afhalen, vandaag heb ik de hele morgen voor mijzelf.

“De Berlijnse Muur” vind ik echt een heel leuk onderwerp, maar de boeken tonen dat niet aan. Ik doe het boek van geschiedenis dicht en ik open “De biografie van James Elliot”. Het is het enige boek dat over liefde gaat en dat ik nog steeds leuk vind. Als ik het lees, dan ben ik ergens anders, op een perfecte wereld waar de mensen niet alleen naar het uiterlijk kijken maar ook naar het hart.

Nederlands is ons eerste vak vandaag en ik kom zoals altijd een beetje later in de klas aan. Tijdens de les lezen wij weer dezelfde recensies als drie weken geleden, misschien gaan wij die ooit van buiten kennen.

De laatste les hebben wij weer Nederlands maar gelukkig hebben wij studie en iedereen mag slapen of eten of op het internet surfen.

Thuis maak ik mijn taken van natuurwetenschappen, Frans, Nederlands en gedragswetenschappen . Het is al genoeg voor vandaag, ik ga nu een beetje sporten. Terwijl ik de sportschoenen aandoen, zie ik het gezicht van mijn moeder, die er moe uitziet. Dus neem ik mijn broertje mee, om haar te laten rusten. Wij pakken onze fiets en rijden naar het park, waar een groot bord staat met: “Geen fietsers toegelaten”.

  • Ionela Scridon, 6HW

Over Frank Hoornaert

leraar Sint-Guido-Instituut, Anderlecht
Dit bericht is geplaatst in dagboek. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord