woensdag 16 november 2016

7TBZ zorgt voor  Kamishibai en massage in dagcentrum Vives

Wij, de leerlingen van 7TBZ, zijn op een bezoek geweest in het dagcentrum Vives in Anderlecht.

Toen we in het dagcentrum aankwamen, waren er veel oudere mensen, die al op ons stonden te wachten. Wij konden in het ogen van de oudere mensen zien hoe blij zij waren om ons te ontmoeten.

Wij hebben ons nadien op een creatieve manier voorgesteld, aan de hand van de Kamishibai. De Kamishibai is een Japanse vertelvorm. Er wordt een kastje bij gebruikt, dat je het best kan vergelijken met een poppentheater.

We geven ook een handmassage aan de bejaarde mensen, die er heel erg van genoten, ons een positieve reactie gaven, zodat iedereen content was met de handmassage. We hadden met de bejaarden mensen een heel leuke band.

Wij, de leerlingen zelf vonden het heel erg leuk en de bejaarde mensen waren heel erg vriendelijk. Een leerling van onze klas heeft ook stage gelopen in het dagcentrum Vives en zij kreeg een bos bloemen van de mensen, ze bedankten haar om een goeie stagiair te zijn en voor de werk dat ze daar geleverd heeft.

We willen graag ook mevrouw Van Miltenburg bedanken om ons te begeleiden in het dagcentrum. We hebben veel plezier gehad.

  • De leerlingen van 7TBZ

Over Frank Hoornaert

leraar Sint-Guido-Instituut, Anderlecht
Dit bericht is geplaatst in uitstap. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord