donderdag 16 maart 2017

Met Indigo in studentenstad Leuven 

Onze klas, 5C&M , neemt samen met een groep leraren in opleiding deel aan het Indigo-project. Dat houdt in dat wij deze fijne groep studenten aanmoedigen om les te geven in het Brusselse en zij ons motiveren om later verder te studeren in een prachtige studentenstad zoals Leuven.

Op donderdag 16 maart kregen wij een rondleiding in de stad Leuven. Niet zomaar een rondleiding. De studenten namen ons mee op een typische studentendag en toonden ons wat je in Leuven moet gezien hebben.

Als afsluiting van deze dag, kregen wij de kans om de bekende rector te ontmoeten, namelijk Rik Torfs. Het was een leerrijke ervaring waar we allen van genoten hebben.

De charme van de stad zal ons bijblijven en ons inspireren voor onze eigen, toekomstige studententijd.

 

 

Op deze foto staan we op de Oude Markt van Leuven. Dit plein wordt ook ‘de langste toog van West-Europa’ genoemd. De opdracht was hier om 10 verschillende onderleggers en 10 verschillende kroonkurken te zoeken in verschillende cafés. Het aanbod aan cafés was groot dus was deze opdracht  snel voltooid.

Stadhuis van Leuven

 

Op deze foto waren we een spel aan het spelen, Tatiana (midden op de trap) gaf ons stellingen over Leuven.  Als we dachten dat de stelling juist was, moesten we links gaan staan en rechts voor fout.

Het was voor Nisrine de eerste keer dat ze in Leuven was en wist ze zeer weinig over de stad en gevolg:  ze had bijna alle vragen fout beantwoord!

Toch was het een leuk spel 🙂

 

Hier bevinden we ons op het Monseigneur Ladeuzeplein, waar we onze smaakpapillen moesten laten werken. De studenten lieten ons een echte doop beleven. De bedoeling was dat we geblinddoekt verschillende smaken moesten proeven en raden wat het was. Natuurlijk zo slim dat we waren vonden we alle smaken.

  • Narjis Sedki & Benedicte Pindi, 5C&M
Dit bericht is geplaatst in uitstap. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord