dinsdag 27 februari 2018

Andreea: “Hou wekelijks nieuwe leerstof bij”

“Hallo. ik ben Andreea”

“Ik ben vanmiddag even langsgeweest op Sint-Guido, omdat het staking is en ik geen les heb. Ik zat vorig jaar in 6HW en nu studeer ik toegepaste taalkunde aan de VUB: Engels en Spaans.”

Andreea tussen Vanessa en Hind, twee generaties coördinatoren van onze sgi-vlog

“In het eerste semester zat ik nog bij psychologie, maar ik ben veranderd. Daarom is het nu nog een beetje moeilijk om de lessen te volgen. Ik spreek van thuis uit Roemeens, Nederlands en een beetje Frans. Maar Engels is een wereldtaal en Spaans ook. En Spaans is mijn passie. Ik hou van Spaans sinds ik klein ben, de klanken zijn zo mooi en romantisch, alsof het zingen is.”

“Mijn advies luidt: studeer waar je hart naar uitgaat”

“Ik ben veranderd, omdat psychologie niets voor mij was. Van de zeven examens was ik al voor vier geslaagd, zelfs voor statistiek. Maar ik ben toch veranderd, omdat ik heb ondervonden dat mijn motivatie elders ligt. Voor taalkunde heb ik, anders dan voor psychologie, de hele tijd zitten zoeken naar info. Mijn advies luidt: studeer waar je hart naar uitgaat. Het is de beste manier om te slagen.”

“Je moet aan de universiteit elke les aandachtig volgen en je notities bijhouden, want anders wordt het snel veel teveel. Ik hou iedere week de nieuwe leerstof bij, al was het maar door ze even te herlezen. En als de examens eraan komen, dan moeten je notities al in orde zijn, zodat je volop kan beginnen ‘blokken.’ Daarom raad ik aan alle leerlingen van Sint-Guido die willen voortstuderen aan: gebruik de tijd tijdens de lessen om zéér geconcentreerd te volgen, notities te nemen en te studeren.”

– Andreea Navala

Over Frank Hoornaert

leraar Sint-Guido-Instituut, Anderlecht
Dit bericht is geplaatst in oud-leerling. Bookmark de permalink.