maandag 14 mei 2018

Dit is het recept voor een heerlijk hoofdgerecht uit mijn land Irak

Kip Biryani

Wat heb je nodig? (voor grote eters!)

3 kilo basmatirijst
3 kilo kippenbouten
1 pond amandelen
2 zakken rozijnen
150 gram kardemon
1 kilo diepvries doperwten
1 zak winterwortels
1 pond uien
1 pond aardappels om te bakken
4 bakken champignons

Bereiding:

De kip wassen en in ruim water laten koken tot ze gaar is.
De rijst 10 minuten laten zwellen in lauw warm water en zout.
De kip uit de pan halen en het water gebruiken om de rijst in te laten koken.
De wortels raspen. Als de rijst beetgaar is, voeg je de geraspte wortel toe.
Zout en kerrie toevoegen. De kardemon malen.
Doperwten licht verwarmen dan de kip erbovenop.
Voeg de kardemon toe en leg alles bovenop de rijst.
Champignons  en uien klein snijden, bakken en ook bij de rijst doen.
Tot slot kan je alles goed gaan mengen en presenteren op een mooie schaal.

Smakelijk!

  • Tabarek Hamid, 5WeWi

Over Frank Hoornaert

leraar Sint-Guido-Instituut, Anderlecht
Dit bericht is geplaatst in recept. Bookmark de permalink.