woensdag 23 mei 2018 (9)

“Eerstejaars voelden zich voor het eerst GROOT

interview met campusdirecteur Thomas Donceel (DJ)

Hij is sympathiek en maakte voor signaaltv even tijd tussen zijn drukke agenda om ons op zijn bureau te ontvangen. Met een stralende Hanan, Elena en Oumaïma op de Dr. Jacobsstraat.

Wat is de bedoeling van deze infodag?

“Wij willen jongeren uitnodigen om kennis te maken met onze school en haar vele vestigingen. Daarom proberen we een gezellige omgeving te creëren en willen ook laten zien dat sporten belangrijk is voor onze school. Op ons sportfeest kan iedereen, ook de ‘ouderejaars’ muurklimmen en basketballen.”

“We houden intussen ook oudercontact voor het eerste, tweede en het vierde. Door informatie te geven over de studietoelagen, proberen we ouders financieel te steunen. De leerkrachten leggen ook uit hoe de leerlingen online boeken kunnen bestellen en er vinden natuurlijk ook inschrijvingen plaats.”

Wat is uw leukste moment van dit schooljaar?

“Op 20 april vond de sportdag plaats, maar niet voor de eerstejaars. Zij zouden die dag naar Koksijde gaan. Maar dat ging niet door. Nu was de school leeg en hadden de eerstejaars alles voor zich alleen. Ze hebben met water gespeeld, er werd extra fruit uitgedeeld. Zij voelden zich zo vrij als een vogeltje en dat maakte mij gelukkig om te zien. Je kon merken dat zij afscheid namen van hun kind zijn en dat ze anders leerden om te gaan. Want op die dag waren de eerstejaars niet meer de kleinsten op school. Zij voelden zich voor de eerste keer groot.”

Hoe bent u op de Dr. Jacobsstraat terecht gekomen?

“Drie jaar geleden heb ik ontslag genomen van mijn job in de privésector. Ik begon nadien te solliciteren en heb ik het Sint-Guido-Instituut gebeld om hier te komen werken als leerkracht. Sint-Guido heeft mij een kans gegeven. Net als wij het dagelijks doen met onze collega’s en leerlingen.”

Veel succes en tot binnenkort!

– Elena (5HW), Hanan (6HW) en Oumaima (5EcWi)

Dit bericht is geplaatst in interview. Bookmark de permalink.