vrijdag 25 mei 2018

Fietsen in Limburg

Op vrijdag 25 mei zijn wij op uitstap geweest naar Hasselt. Daar zijn we direct vertrokken naar de Grote Markt om de bezienswaardigheden te gidsen. Daarna zijn we nog naar de Virga Jesse-Basiliek en het woonhuis van Dr. Willems geweest. Op deze foto’s zie je Luca en Ijeoma leerlingen van 4T die ons hebben gegidst samen met Maria van 3 T die Ijeoma assisteerde. 

Fietsen 

In de namiddag zijn we gaan fietsen in de mooie landschap rond Hasselt, de Limburgse Kempen. We zijn eerst de fietsen gaan afhalen van het station en daarna hebben we gefietst tussen de bossen. We hebben ongeveer 20 km gefietst gespreid over 2 uur. We hebben hele mooie landschappen en tuinen gezien. De toppers voor mij waren  de Japanse tuin en de brug door het water. 

Voor sommige leerlingen en ook voor Oumaima was het heel moeilijk om deze fietstocht te maken omdat het ramadan was. Ze waren  aan het vasten,  hadden dorst en waren moe. We hebben het toch gedaan, en ik was heel fier op de anderen en op mezelf, het was wel een leuke activiteit zegt Oumaima.

 

Op de terugweg is er een meisje gevallen, gelukkig was het niet te ernstig maar ze had zich wel gekwetst. De trein kwam wel aan met meer dan 1 uur vertraging in Brussel. Het was zeer mooi en ik vond het een heel leuke reis. 

 

Farah El Yazidi, 3T

Het is daar heel mooi, er zijn mooie landschappen en we hebben prachtige foto’s genomen. Ik vond het een leuke dag zeker met de leerkrachten met wie we gegaan zijn, de beste leerkrachten voor ons.  

  • Hasan Plamada, 4T 

Hasselt is een leuke stad om te bezoeken. Ik vind dat iedereen een keer die stad moet gaan bezoeken. In de namiddag hebben wij gefietst. Dat was heel leuk en mooi.

Umar Rabbani, 4T
Wij hebben veel groene zones gezien. Het was een mooie uitstap.  

  • Soulaimane, 3T
    Ik hou enorm van de Japanse cultuur en was heel blij om  de Japanse tuin te kunnen bezoeken.

 

Dit bericht is geplaatst in uitstap. Bookmark de permalink.