maandag 7 november 2022

Tips om je beter te concentreren

1. Vind de juiste werkplek

Rommel om je heen vermindert de concentratie. Bovendien gaat er een heleboel leertijd verloren als je alles en nog wat moet zoeken, tijd die jij ook zou kunnen besteden aan leukere dingen.

 

2. Schakel ‘stoorzenders’ uit

Als er veel geluid is, gebruik je best een hoofdtelefoon. Zo kan jij je afsluiten van allerlei geluiden. Je kunt ook zachte achtergrondmuziek opzetten. Misschien denk je dat je muziek leuk moet vinden om je concentratie te verhogen. Studeermuziek hoeft niet leuk te zijn, maar moet je helpen. Probeer het misschien gewoon eens uit.

3. Maak een ‘To do list’

Een ‘to do list’ geeft overzicht en rust. Jullie kunnen een lijst op de computer maken, maar natuurlijk ook gewoon op papier.

 

 

4. Nee, multitasking bestaat NIET !

Hoewel het lijkt alsof je luistert terwijl je een bericht typt, veranderen je hersenen in werkelijkheid voortdurend van activiteit. Zo maak je niet alleen makkelijker fouten (denk aan auto-ongelukken door gsm-gebruik), je onthoudt ook minder van wat je hebt gedaan. Je hersenen worden moe.

 

5. Vroege vogel of nachtuil?

Probeer op het juiste moment te slapen en op de juiste uren te studeren. Probeer ook objecten die blauw licht uitstralen te vermijden. Die voorwerpen misleiden je hersenen door te denken dat het nog steeds dag is, waardoor je je minder vermoeid voelt. De meeste mensen doen hun beste werk in de late ochtend. Van ’s middags tot ongeveer vier uur neemt het concentratievermogen af. Dat hangt ook af van je agenda.

Veel succes!

  • Ernestina Addai, 6HW
Dit bericht is geplaatst in tip. Bookmark de permalink.