maandag 28 november 2022

Dringend: tips om beter te studeren

De proefwerken komen eraan, daarom is het nu heel belangrijk om goed te studeren. Hier vinden jullie tien van mijn studietips:

1. Haal het meeste uit de lestijd: tijdens de les zorg je ervoor dat je aandachtig bent en alles of de meerderheid van de les begrijpt. En wees niet bang om vragen te stellen bij dingen die je niet goed begrijpt.

2. Studeer met je klasgenoten: soms begrijp je beter van je vrienden dan je leraren, dus wanneer het moeilijk te begrijpen is vraag het aan je medeleerlingen voor dat je terug bij de leraar gaat.

3. Organiseer je notities: je zal je meer op het gemak voelen wanneer je weet dat je notities in orde zijn, vraag je klasgenoten voor hun notities wanneer je niet weet wat te schrijven. Andere perspectieven kunnen helpen bij het begrijpen.

4. Vind een goede studie-omgeving: je kan je beter concentreren wanneer je een studie-vriendelijke omgeving heb (zoals bv. de bibliotheek). Als dat niet lukt, kan je rustige muziek opzetten om je beter te concentreren of de stilte opzoeken.

5. Switch it up: probeer elke 30 min. te wisselen tussen vakken om je gedachten een beetje te veranderen zodat je je concentratie niet verliest.

6. Take a break: Na grondig te studeren neem je een pauze, drink of eet je en laat je je hersenen rusten voor dat je er terug aan begint.

7. Herhalen!: studies tonen aan dat je veel vergeet wat je geleerd hebt na 24 u. Door te herhalen kan je je geheugen opfrissen.

8. Split je tijd op: begin op tijd! Door de stress van alles tegelijkertijd te doen gaat het gewoon erger maken, door georganiseerd te blijven en op tijd te beginnen heb je betere slaagkansen.

9. ‘Geef les’ aan je vrienden: geloof het of niet, maar door ‘les’ te geven aan je vrienden of broers/zussen kan je het ook zelf beter begrijpen.

10. Maar wees ook niet te streng op jezelf: Als het toch niet lukt is het niet zo erg, je kan altijd hard werken en zo beter worden. Door streng te zijn maak je het gewoon moeilijker voor jezelf. Geloof in jezelf!

  • Aamna Riaz, 5HW
Dit bericht is geplaatst in tip. Bookmark de permalink.