dinsdag 24 januari 2023

Sarmale

Heb je zin in een buitenlands gerecht? Dan kan je Sarmale uitproberen. Sarmale is een Roemeens gerecht met koolbladeren, vlees en rijst.

Ingrediƫnten:

  • 1 kilo rundergehakt
  • 1 kopje rijst
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kopje gekookte kool, fijngehakt
  • 1 kopje tomatenpuree
  • 1/2 kopje azijn
  • 1/2 kopje olie
  • 1 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1/4 theelepel paprika
  • verse koolbladeren voor de vulling

Bereiding:

1) Meng in een grote kom het gehakt, rijst, ui, knoflook, gekookte kool, tomatenpuree, azijn, olie, zout, peper en paprika. Meng goed.

2) Was de verse koolbladeren en kook ze in gezouten water tot ze zacht zijn.

3) Neem een koolblad en leg een lepel van het gehaktmengsel in het midden. Rol het koolblad op tot een buisvorm. Herhaal dit proces met de resterende koolbladeren en gehaktmengsel.

4) Leg de sarmale in een grote pan en voeg water toe tot ze net onder staan. Breng aan de kook en kook gedurende ongeveer 1 uur of tot de rijst gaar is.

5) Serveer met brood en smantana.

Veel kookplezier en geniet ervan!

  • David-Cristian Preda, 5HW
Dit bericht is geplaatst in recept. Bookmark de permalink.