woensdag 1 februari 2023

heerlijke traditionele Moldavische

rode bors

met bieten en kip

Ingrediƫnten:

  • 500 g kippenvlees
  • 1 kilo aardappelen
  • 1 stuk rode biet
  • 500 gram kool
  • 1 ui
  • 1 stuk wortelen
  • 1 stuk peper
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 theelepels zout
  • 100 ml borsjt
  • 1 bosje peterselie
  • 2 liter water

Bereiding:

Stap 1

Was het vlees goed en kook het met 2 l water in een pan van ongeveer 3,5 l. Laat het ongeveer 30 minuten koken of tot het niet boven water komt, een teken dat het bijna klaar is.

Stap 2

Maak de aardappelen schoon en was ze en snijd ze in blokjes van ongeveer 3-4 cm lang. We maken de kool klaar: we halen de bladeren van het oppervlak, die gooien we meteen weg en wassen de kool goed, waarna we hem in dunne reepjes van ongeveer 5 mm snijden, hiervoor heb je een heel scherp mes nodig.

Stap 3

Voeg na 30 minuten koken van het vlees de aardappelen toe en laat ze 10 minuten koken, voeg dan de kool toe. Laat het mengsel koken tot de aardappelen gaar zijn.

Stap 4

Ondertussen, terwijl onze samenstelling kookt, bereiden we de andere groenten voor: maak de ui, wortel en paprika schoon en was ze goed en snijd ze in kleine blokjes. Doe 2 eetlepels olie in een pan en bak de groenten ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur, voeg dan 2 theelepels tomatenpuree toe en meng de samenstelling goed, laat het nog 3 minuten op het vuur staan.

Stap 5

Rode biet: maak de rode biet schoon en rasp ze op een hakmolen zo dik mogelijk, gebruik de grootste gaten op de rasp.

Stap 6

Nadat de aardappelen gaar zijn, voeg je het geharde mengsel uit de pan toe en meng je het tot het een roze kleur krijgt. We voegen de geraspte biet toe en laten de bouillon koken, de kleur wordt intenser en om hem zo helder te houden, raad ik aan om de biet niet te veel te koken.

Stap 7

Voeg op het einde 2 theelepels zout en 100 ml zure borsjt toe en laat nog 2 minuten op laag vuur staan. We hakken de peterselie fijn en voegen deze toe aan de borsjt als we het vuur uitzetten. De borsjt is klaar om geserveerd te worden en ik raad hem warm aan.

Opmerking: Ik raad je aan om het te serveren met een lepel room, dat zal het een beetje afkoelen, maar tegelijkertijd een romiger textuur geven.

Smakelijk!

  • Mirela Schiopu, 5HW
Dit bericht is geplaatst in recept. Bookmark de permalink.