donderdag 3 december 2015 (3)

Hallo, wij zijn een groep van 14 volwassen studenten die anderstalig zijn en sinds september in de verpleegkundige opleiding zitten, namelijk initiatie verpleegkunde zorgportaal. Dat heet officieel 8IVZ en wij hebben dit tekstje samen geschreven voor de blog.

We hebben les van maandag tot en met vrijdag van 8u30 tot 16u30. Wij leren theorie en praktijk. Tot nu toe hebben we al veel geleerd: hoe we moeten omgaan met patiënten, de rechten van patiënten, verzorging enz. We hebben ook veel geoefend om op een vlottere en concrete manier te kunnen werken.

Het is een zeer interessante opleiding, want we leren ook hoe we thuis onze familie kunnen helpen als het nodig is. En wij krijgen dus ook de kans om ons Nederlands te verbeteren en aan onze toekomst te werken.

We hebben toetsen en dus moeten wij veel studeren. Daardoor hebben we weinig vrije tijd over voor ons gezin. Dat is niet gemakkelijk, want we moeten ons sociale leven opofferen om dit te bereiken. Daarom deze tip: het is beter dat je eerst je opleiding afrondt, voordat je gaat trouwen. Soms is het niet makkelijk, maar wij zetten door omdat we gemotiveerd zijn.

  • Dries Boelens

Over Frank Hoornaert

leraar Sint-Guido-Instituut, Anderlecht
Dit bericht is geplaatst in dagboek. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord