maandag 30 mei 2016

Siebe verkast naar KV Oostende

“Ik voel mij fantastisch goed,” zegt Siebe Van der Heyden. Hij wordt vandaag 18 en heeft veertien dagen geleden een contract getekend voor twee seizoenen (plus optie voor een extra seizoen) bij KV Oostende. “Hou nummer 24 in de gaten. Het heeft mij altijd al geluk gebracht. Het is trouwens – niet toevallig – de verjaardag van een familielid.”

13241156_10206914262190344_4875011416236324609_n“Ik ben dolgelukkig omdat ik vanaf 23 juni, de dag na de proefwerken, mag aansluiten bij de A-kern, en dat kon nog niet bij Anderlecht. Nu nog even doorbijten voor mijn proefwerk geschiedenis 🙁 en alles komt in orde!”

Dit, op de foto, ben ik met mijn nieuwe shirt naast KVO-manager Luc Devroe. Hoeveel ze precies betaald hebben, is geheim. 😉

“Ik ben al sinds mijn zesde verdediger en defensieve middenvelder. Ik speelde het voorbije seizoen met de U21 tijdens de UEFA Youth League, zeg maar de Champions League voor beloften. Ik speelde onder trainer Nicolas Frutos, van wie ik veel heb geleerd. De Youth League is een hele ervaring. Ik speelde wedstrijden in Europa’s grootste jeugdcompetitie en daar ben ik trots op.”

“Ik schat mijn kansen hier hoger in om op termijn een vaste stek te veroveren in het eerste elftal, al besef ik natuurlijk ook dat ik nog veel moet leren. Maar door dagelijks te trainen met jongens als Canesin en Cyriac kan ik alleen maar beter worden. Dat is vooral mijn doel voor volgend seizoen. De combinatie van Anderlechtspelers bij KVO, zoals Canesin, is trouwens telkens wel een succes gebleken.”

“KVO is een club met veel progressiemogelijkheden en ik ben blij van deze club deel uit te maken. Oostende is ook een prachtige buurt. De zee, het strand, de toeristen en de vriendelijke bewoners. Ik ben zeer blij dat ik mijn eerste profcontract getekend heb, maar besef dat het ook een uitdaging is.”

  • Siebe, 6HW

Veel succes, Siebe!

Dit bericht is geplaatst in sport. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord